Afrojack wint Grammy Award

Celebs door Redactie Ze.nl

De Grammy voor 'Best Remixed Recording Non-Classical' kwam Nick van der Wal, zoals Afrojack eigenlijk heet, toe vanwege zijn remix van het nummer Revolver van Madonna. Deze maakte hij samen met David Guetta.

De dj uit Spijkenisse vertelde vanmorgen op 3fm dat hij ontzettend blij is met zijn Grammy. Ook de show zelf was voor hem een feestje. "De optredens van Rihanna, Dr. Dre en Eminem waren voor mij een hoogtepunt. En ik heb met Nicole Kidman gepraat, en met Will Smith. Dat is toch wel een beetje gek." Van Madonna had Afrojack nog niets gehoord, maar hij was wel uitgenodigd op haar afterparty. "Dat is wel leuk."

Het gaat goed met Afrojacks carrière. Afgelopen jaar kwam hij binnen op nummer 19 in de DJ Mag Top 100: de top honderd voor populairste dj's wereldwijd. Binnenkort komt zijn nieuwste single uit, samen met Pitbull en Ne-Yo.

De Grammy's worden gezien één van de belangrijkste prijzen van de Amerikaanse muziekindustrie. Grote winnaar van de avond was het Amerikaanse countrytrio Lady Antebellum. Zij namen vijf awards mee naar huis, onder meer die voor beste nummer en beste plaat van het jaar. Andere Grammy’s waren er voor Lady Gaga en Bruno Mars.