Hits van toen: 1986

Media door Madelon

Niets is zo leuk als oude tijden herleven. En hoe doe je dat nou beter dan met muziek? In de rubriek 'Hits van toen' staan de leukste, foutste en grootste hits van vroeger centraal. Deze keer: muziek uit het jaar 1986!

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die - soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z?n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1986!


Prince - Kiss


Eén van de meest bekende liedjes van de afgelopen decennia is zeker weten Kiss van Prince. Voordat de single uitkwam, werd er nogal wat aan gesleuteld. Aanvankelijk wilde Prince het lied niet zelf uitbrengen, maar toen een andere band er knallende beats en een wat rauwer geluid aan toevoegde, besloot Prince het lied toch voor zichzelf te houden. Overigens wil de zanger zijn muziek niet op YouTube, al zijn clips staan zonder geluid op de site. Gelukkig vonden we dit optreden!


Sandra Kim - J'aime la Vie


De Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival van 1986 was J?aime la Vie van Sandra Kim. Een lied dat je vast wel kent! Naast een megahit in internationale hitlijsten (het lied stond in Nederland maar liefst acht weken op nummer één) bracht dit lied België ook haar eerste (en enige) overwinning op het Eurovisie Songfestival.


The Pretenders - Don't Get Me Wrong


Don?t Get Me Wrong is ongetwijfeld een nummer dat je vaak gehoord zult hebben. Maar heb je de clip weleens gezien? Of nou ja, clip, het is bijna een soap. Megaspannend! Minstens zo leuk vinden wij de cover van Lily Allen uit 2007.


Whitney Houston - Greatest Love Of All


Qua muziek is Whitney Houston natuurlijk één van de koninginnen van de jaren '80. Greatest Love of All was slechts één van de drie megahits die ze in 1986 scoorde. Deze clip is ook weer typisch jaren '80, maar eerlijk is eerlijk, wat ziet Whitney er geweldig uit! Net als de avondjurk die ze aan het eind van de clip draagt, is dit nummer tijdloos. Prachtig!


Bangles - Manic Monday


Manic Monday is een clip die, voor het jaar 1986, zijn tijd ver vooruit was. De meeste clips uit die tijd zijn opgenomen met weinig verrassende camerastandpunten en special effects, maar de Bangles trokken zich daar niets van aan. Qua mode past de clip wel weer helemaal in het plaatje dat we hebben van die tijd. Het was toen erg hip, zullen we maar denken... ;-)

Maar natuurlijk heeft het jaar 1986 nog veel meer superhits voortgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van...


Welk lied uit 1986 is jouw favoriet?

Bekijk voor de hits van 1985!