Lifestyle / Media
Media

Interview: Scouting for Girls

De mannen van de band Scouting for Girls zijn in eigen land al behoorlijk populair, maar ook in Nederland hebben ze aardig wat terrein gewonnen. De band nam speciaal voor de Nederlandse remake van de film LOFT het nummer Take A Chance op.

Hoe is de band eigenlijk ontstaan en aan hun bijzondere naam gekomen?
Roy:
"Pete (de drummer, red.) en ik leerden elkaar jaren geleden kennen toen we als kind op scouting zaten. En ik leerde Greg (de basspeler, red.) kennen toen ik elf was. We begonnen in bandjes te spelen toen we een jaar of dertien waren en dat hebben we jaren gedaan. Uiteindelijk richtten we in 2005 Scouting for Girls op en begonnen we met het maken van de liedjes. Bij scouting zijn ze natuurlijk op zoek naar jongens, maar wij dachten dat het grappig was om te kiezen voor de naam Scouting for Girls, die we meer van toepassing vonden omdat wij natuurlijk geïnteresseerd zijn in de dames."

Komend voorjaar staan er een aantal optredens in Nederland op de planning. Wat kunnen mensen verwachten als ze een optreden van jullie bezoeken?
Roy: "We zijn natuurlijk een band die voor entertainment zorgt, maar we vinden het ook leuk om het publiek enthousiast te maken en ze mee te laten zingen. Het is meer een beleving, dan gewoon staan en kijken naar een concert. Het is altijd anders: we hebben gespeeld voor duizenden mensen, maar hier in Nederland treden we op voor kleinere groep, ongeveer 400 tot 1000 mensen. Het is erg leuk om die afwisseling te hebben. Als je voor een kleiner publiek speelt, heb je als band meer vrijheid en kun je voor meer interactie zorgen."

Wie schrijft de (meeste) nummers?
Roy:
"Dat ben ik meestal. Ik maak eigenlijk altijd een begin, een ruwe versie en dan gaan we samen aan een nummer werken."
Pete: "En dan maak ik ze uiteindelijk af. Dan worden ze mooier, haha."


Hoe is het zo gekomen dat jullie single Take A Chance de titelsong van LOFT is geworden?
Roy:
"This Ain't A Love Song is hier grijsgedraaid. De producers van de film kenden ons van dat nummer en hebben contact met ons gezocht. We waren erg blij dat ons liedje in een Nederlandse film werd opgenomen en we hebben ook onze videoclip hier geschoten. De film hebben we nog niet gezien. Wel kleine stukjes, maar niet als geheel. Maar daar willen we graag verandering in brengen."

De film LOFT gaat over vijf vrienden die een geheime loft met elkaar delen om daar flink de bloemetjes buiten te zetten. Als jullie drieën nu samen een loft konden delen, wat zouden jullie daar doen?
Pete: "
We zouden er een oefenruimte van maken en een studio."
Roy: "Want we zijn momenteel op zoek naar een goede studio om ons nieuwe album op te nemen."
Pete: "We zullen er in elk geval niemand gaan vermoorden, haha."

Waar gaat het liedje Take A Chance over?
Roy:
"Het gaat over het moment in je relatie waarop je denkt: oké, nu gaan we ervoor. Dat je weet dat het goed zit en je besluit om het erop te wagen om te kijken waarop het uitloopt."

Jullie zijn ontzettend populair in eigen land en in ons kikkerlandje zijn jullie ook behoorlijk terrein aan het veroveren. Hoe gaan jullie met de bekendheid om?
Pete:
"Het gaat ons eigenlijk vrij gemakkelijk af."
Roy: "We laten ons niet echt beïnvloeden door ons succes. In de UK is Scouting for Girls op dit moment één van de grootste band, maar het is niet zo dat mensen ons ook echt individueel kennen. Het was alleen wel even raar toen ik foto's van mezelf terug zag in HELLO! Magazine, van dat ik mijn hond aan het uitlaten was. Maar we zijn gewoon een band, we zijn goede vrienden en we doen eigenlijk ook niets anders dan muziek maken."

Tot slot: wat waren jullie hoogtepunten van 2010?
Pete:
"In de UK hebben we op een heleboel festivals gespeeld voor heel veel mensen, dat was echt een geweldige zomer. Onze nummer 1-hit This Ain't A Love Song in de UK. Eigenlijk was het hele jaar één groot hoogtepunt."

Wat willen jullie als band bereiken in 2011?
Pete:
“Met pensioen… haha!"
Roy: "Dit voorjaar beginnnen we met een tour in Nederland. We gaan tijdens die tour nieuw materiaal spelen en een nieuw album opnemen."
Pete: "En we willen graag hier op wat grote festivals gaan spelen zoals Pinkpop."