Bracha van Doesburgh ontwerpt eigen collectie

Mode & trends door Jikke
Voor Bracha van Doesburgh zal een grote wens in vervulling gaan: in oktober wordt haar eigen kledinglijn gelanceerd. De 29-jarige Bracha heeft een luxe damescollectie ontworpen, exclusief voor Maison de Bonneterie.
 
Meisjesdroom
Het idee om een eigen kledinglijn op te zetten sluimerde al jaren. De eerste stap van meisjesdroom naar werkelijkheid werd zo?n drie jaar geleden gezet toen Bracha besloot op naailes te gaan om haar ontwerptekeningen uit te kunnen voeren. Op advies van haar agent kwam er uiteindelijk een helder plan en een gesprek met Maison de Bonneterie, waaruit een spannende samenwerking voortkwam.
 

 
Jaren '50 met een twist
Bracha is ontzettend trots op haar collectie: ?Ik pretendeer geen wereldschokkende high fashion te ontwerpen. Het is gewoon de stijl die ik zelf het liefst draag: klassiek, simpel, romantisch en chic, een beetje jaren ?50 maar wel met een twist. Ik ben dol op geraffineerde details. Audrey Hepburn is een grote muze. Maison de Bonneterie heeft nog steeds die charme en allure van de grote warenhuizen van weleer, en dat is precies het beeld wat ik met mijn collectie een beetje terug wil brengen.?
 
Oog voor detail
Bracha heeft haar hart en ziel in dit project gelegd en dat is terug te zien. De collectie is tot in de puntjes ? ieder stikseltje, knoopje, stofje - door Bracha zelf uitgewerkt. Ze heeft gekozen voor stoffen als zijde-satijn, zijde-chiffon, wollen-satijn en wollen-crêpe in de kleuren zwart, marine, roze en wit. Bracha heeft niet aan concessies gedaan, ook al betekende dit dat zij tijdelijk een dubbele baan had.
 

 
Exclusief
Van alle ontwerpen zullen slechts twintig stuks worden geproduceerd, twee per maat, per filiaal. Voor gemiddeld ?200,- schitter je al in één van haar jurkjes en de jassen zullen maximaal ?350,- kosten. Eind oktober zal de collectie gepresenteerd worden. ?Ik heb nog nooit zo?n vreselijke plankenkoorts gehad?, aldus Bracha over de lancering van haar kledinglijn.

Fotografiecredits: Jouke Bos
Filmcredits: PUPUPINVIDEO