De halve finale van SYTYCD: Ze.nl was erbij!

Media door Lot
Iedere zondagavond is het vaste prik voor mij: op de bank naar de waanzinnig getalenteerde dansers van So You Think You Can Dance kijken. Afgelopen zondag verruilde ik de bank echter voor de studio om de halve finale live mee te maken.

Zondag 20 november 2011, 19:30, Crowne Theater, Aalsmeer

.

De zaal wordt opgewarmd door een druk, headset-dragend mannetje: ?Jongens, lekker enthousiast joelen en gillen mag best hoor!? De spanning stijgt in de studio, spandoeken gaan de lucht in, familieleden en vrienden van Anthony, Anna-Alicia, Nina, Meysam, Juvat en Celine schreeuwen de naam van hun favoriet... en daar zijn ze dan!


Wij zitten in de pershoek en hebben een geweldig uitzicht op het podium en het enthousiaste publiek ? inclusief choreografen en oud-deelnemers. Daar loopt Stephanie op mooie hoge hakken, en kijk: ze krijgt een knuffel van Sedrig, die ook vorige week moest vertrekken.


Ieder stel voert vanavond twee choreografieen uit in zes verschillende stijlen. De Quick Step van Celine en Juvat valt een beetje tegen en de jury is dan ook niet erg positief. De moderne dans van Meysam en Anna-Alicia zorgt daarentegen voor kippenvel met een hoofdletter K. Hoogtepunt is voor ons de 'superrrrhotte' Cha-Cha van golden couple Anthony en Nina. Het publiek gaat helemaal los! Anthony kijkt ondeugend het publiek in en schudt zijn billen zo rythmsch dat je er als vrouw jaloers van wordt. Hij ontpopt zich steeds meer als onze favoriet!Dan is het tijd voor de uitslag. Hoewel het bij de dames niet als een erg grote verrassing komt dat Celine eruit wordt gestemd, ligt dat de jongens veel moeilijker ? het niveau zit zo dicht bij elkaar! Het wordt de knappe B-Boy Juvat die er net voor de finale wordt uitgestemd, maar hij lijkt er vrede mee te hebben. Respect!Na de show mogen we het podium op om de dansers te interviewen. Ze staan allemaal nog bij te komen, maar zijn stuk voor stuk heel professioneel en beantwoorden enthousiast onze vragen.

Zo komen we te weten dat oud-deelnemer Sedrig ?gewoon superlekker in zijn vel zit?. Hij is eigenlijk gelijk doorgegaan na zijn eliminatie en zit nu vol in de repetities voor Abdullah, de nieuwe show van balletchoreograaf Rinus. ?SYTYCD is echt mijn springplank geweest en ik ben zo dankbaar en blij dat ik dit heb mogen meemaken,? aldus Sedrig.Met finalist Anna hebben we wat langer de tijd en het valt ons op hoe aardig en welbesproken ze is: wat een leuke meid! ?Ik ben zo blij en dankbaar, je werkt hier zo lang naartoe en hoopt het natuurlijk, maar dat ik nu gewoon in de finale sta... Hallo, hoeveel meisjes hadden niet in mijn plaats willen staan?? Over de vriendschappen die de dansers onderling hebben, zegt de mooie half-Griekse Anna: ?We hebben zo veel met elkaar meegemaakt de afgelopen maanden, het is echt een rollercoaster waar je samen inzit. Dan wordt de band heel close. Ik ben superblij dat ik met Anthony, Meysam en Nina de finaleweek in ga, we lachen heel veel samen en kunnen elkaar hier doorheen slepen.?We vinden het natuurlijk wel erg jammer dat golden couple nr. 2, Juvat en Anna, nu niet meer bij elkaar kan komen on stage. Anna zelf ook? ?Ja, dat vind ik ook heel erg jammer. Juvat en ik hebben een heel speciale band en dat straalden we tijdens het dansen uit. Maar zoals jullie vanavond hebben kunnen zien, hebben Meysam en ik ook zeker chemistry.? Wij knikken vurig mee, die vonk hebben we zeker gezien! En nu op naar de finale dus, waar verheugt ze zich vooral op? ?Ik ben zo blij dat ik samen met Nina mag dansen volgende week! We hopen op iets lekker technisch, modern of jazz en gaan echt knallen samen!? Nina, die even verderop staat draait zich om en glimlacht breed naar haar toekomstige danspartner. Er wordt gehighfived en gejoeld. Girl Powerrr!


Dan kunnen we nog even kletsen met de petite Nina. Nina is precies wat je van haar verwacht: met haar lieve gezicht en zachte Belgische tongval zou je haast vergeten dat ze hier een uurtje geleden nog als ware sexbomb over het podium stormde in een zilveren mini-jurk! ?Ik kan nauwelijkgs geloven dat ik zo ver ben gekomen, dit had ik echt nooit verwacht of durven dromen?, zegt de topfavoriet van juryleden Dan en Jan Kooyman. ?De commentaren van de jury zijn tot nu toe goed geweest en dat is geweldig, maar het blijft iedere keer weer superspannend, je weet nooit wat ze gaan zeggen.? Maar deze bescheiden Belgische heeft ook een ondeugende kant, zoals we konden zien aan het einde van haar hip-hop dans met Anthony toen ze ineens een topje tevoorschijn toverde waarop ?I Love Dan? stond. ?Ja, dat was echt tof! We hadden expres een ander topje aangedaan bij de generale repititie, alleen Anthony, de choreograaf en ik wisten ervan.?

Voor iedere doorgewinterde SYTYCD-volgeling is dit natuurlijk een dream come true, we staan op het podium waar elke week de meest spannende, vernieuwende en sensuele dansen worden uitgevoerd! Maar we beseffen ons ook dat dit de plek is waar de dromen van deze dansers worden gemaakt en gebroken. Er kan er maar één de winnaar zijn en dat terwijl er hier zo veel talent (en persoonlijkheid) rondloopt en danst.

De finale van So You Think You Can Dance is aanstaande zondag om 20:00 te zien op RTL5, heb jij al een favoriet?