Hits van toen: 1995

Media door Karin
Niets is zo leuk als oude tijden herleven. En hoe doe je dat nou beter dan met muziek? In de rubriek 'Hits van toen' staan de leukste, foutste en grootste hits van vroeger centraal. Deze keer: muziek uit het jaar 1995!

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z?n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1995!

Diana King - Shy Guy


Over lekkere dansnummers gesproken! Dit nummer van Diana King was erg populair in 1995, waarschijnlijk omdat je er zo lekker op uit je dak kon gaan. En cuties Will Smith en Martin Lawrence in je videoclip doet natuurlijk ook geen kwaad! Dit nummer bereikte dan ook nummer twee in de Nederlandse hitlijsten.
 
Linda, Roos & Jessica - Ademnood


 
Linda, Roos & Jessica mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! De GTST-babes scoorden een kneiter van een hit, die ongetwijfeld tig keer is geplaybackt en gepersifleerd. Het werd eigenlijk een iets té groot succes: ondanks dat de meiden maar matig of niet konden zingen, werden ze uiteindelijk echt een zanggroepje met verschillende hits op hun naam als Alles of Niets, Druppels en Lange Nacht.
 
Guus Meeuwis & Vagant - Het is een nacht


 
De grootste hit én verrassing van 1995 was toch wel Guus Meeuwis & Vagant met Het is een nacht. Deze dikke, vette nummer één-hit stond maar liefst 27 weken in de hitlijsten en Guus zingt hem nog elk jaar tijdens zijn Groots met een zacht G-concerten. Een betere start van zijn carrière had hij zich niet kunnen wensen.
 
Ome Henk - Op de camping 


 
In de categorie 'fouter dan fout': kennen jullie deze nog? Elk jaar heeft wel een paar foute hits, maar 1995 was ongetwijfeld hét jaar van de foute hits. En Ome Henk droeg zijn steentje hier prima aan bij! Andere hitjes van hem waren Opblaaskrokodil en Ik ben een lekker wijfZijn carrière was echter geen lang leven beschoren. 
 
Sin with Sebastian - Shut Up (and sleep with me)


 
Ja, je hóeft er natuurlijk niet weken of maandenlang omheen te draaien. Je kunt ook in de kroeg naar 'm toelopen, een gesprek starten en na twee minuten zeggen: "Shut up and sleep with me!" Goede inspiratie voor een nummer ook, moet Sin with Sebastian gedacht hebben. Helaas was dit de enige grote hit voor hem. Een typische one day fly, zoals we er zo velen hadden in 1995.
 
Höllenboer - Busje komt zo


 
Als je de naam Höllenboer noemt, gaat er waarschijnlijk bij vrijwel niemand een lichtje branden. Maar zeg je: "Busje komt zo", zegt iedereen: "Ooohjaaaa!". Ook Höllenboer is het typische voorbeeld van een rasechte eendagsvlieg. 

Maar natuurlijk heeft het jaar 1995 nog veel meer superhits voortgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van...
 

Welk nummer uit 1995 is jouw favoriet?