Pinterest: het hippe virtuele prikbord

Media door Emma
Internet staat vol met mooie plaatjes. Op de website Pinterest.com kun je al deze plaatjes op één plek onderbrengen en delen met je vrienden! Zie het als een hip, virtueel prikbord. Kleine waarschuwing vooraf: het is enorm verslavend!
 
Pinte...wattes?
De naam verraadt het al een klein beetje, Pinterestbetekent zoveel als pin your interests. Op deze site kunt je je eigen boards (categorieën) aanmaken. Deze boards kun je een naam geven, bijvoorbeeld 'lekker eten', 'mooie kleding' of 'leuke foto's van katten'. Alles wat je tegenkomt op internet kun je naar deze boards pinnen. 
 
Het pinnen van plaatjes
Maar, hoe werkt dat pinnen dan precies? Zodra je een account hebt aangemaakt (meer daarover in de volgende alinea) kun je op twee manieren plaatjes gaan pinnen...


 
De eerste manier is het zoeken in de meer dan dertig door Pinterest aangemaakte categorieën (o.a. Food&Drink, Home Decor, Travel, Humor). Kom je iets leuks tegen, dan repin je het makkelijk naar één van je eigen boards. Heel handig als je bijvoorbeeld inspiratie zoekt voor een lekker recept of voor een leuke party-outfit. 
 
Daarnaast kun je ook plaatjes die je zelf op het web tegenkomt pinnen naar je boards. Hiervoor installeer je heel eenvoudig de 'pin it' button in de favorietenlijst van je browser. Zo kun je die mooie foto van je favoriete blog gemakkelijk pinnen naar je board. Prettige bijkomstigheid is dat Pinterest altijd netjes de bron van het plaatje vermeldt!  
 
Pinterest heeft veel weg van een sociaal netwerk: je maakt een profiel aan, zoekt en volgt mensen en je geeft likes en comments op pins van anderen. Je kunt Pinterest ook aan je eigen Facebook- of Twitter-account koppelen. 

 
Deelnemen
Wil je graag aan de slag? Let op, hier zit een piepklein addertje onder het gras. Om Pinterest een beetje exclusief te laten zijn (of lijken), moet je eerst toestemming vragen door middel van het achterlaten van je e-mailadres. Je wordt dan op een digitale wachtlijst geplaatst. Meestal krijg je binnen enkele dagen bericht dat je bent 'toegelaten'. Maar het kan sneller! Ken je al iemand met een account? Dan kan diegene jou uitnodigen, dat gaat doorgaans wat sneller. Dus: wie kan ik blij maken met een uitnodiging?
 
Mijn boards kun je bekijken op pinterest.com/emmaarel.
 
Gaan jullie een Pinterest-account aanmaken?