Seventies herleven in het theater

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hippies

Het populaire gezelschap Hold Tight... trekt momenteel langs de Nederlandse theaters met een nieuwe hommage aan de revolutionaire jaren '70. Eerder waren er ook al shows met nummers uit de jaren '60 en '80 en dus kon dit decennium niet achterblijven. De band Direct from England voert het publiek terug naar de jaren van afrokapsels, hippies, hotpants en glitterende soulpijpen in alle kleuren van de regenboog.

Vals

Al bij binnenkomst is duidelijk dat het deze avond niet om de allerlaatste hits en meest trendy muziek gaat. De gemiddelde leeftijd ligt toch zeker wel een stuk boven de 40 jaar en dat is tijdens de show in de zaal ook wel te merken. En dat terwijl de show zo mooi begint met een echte klassieker: Music van John Miles. Voor ons zit de stemming er dan ook al meteen goed in, maar dat schijnt niet voor iedereen te gelden. Boze blikken van zowel voor-, achter- als zijburen kruisen ons als we iets te enthousiast ? of iets te vals? ? laten merken dat we de muziek herkennen. Toch is het de bedoeling dat je tijdens deze show meezingt en danst.


Living next door to Alice

Gelukkig trekt niet iedereen zich iets aan van de gezapigheid die er in het begin in de zaal heerst en gaan er gedurende de liedjes steeds meer mensen hun eigen gang. De band maakt het publiek een paar keer duidelijk dat de mensen echt mogen staan, meezingen en klappen en de muziek geeft daar ook alle aanleiding toe. Deze avond is een feest der herkenning met nummers van onder andere Queen, The Jackson Five, de Village People, Smokie, Tina Turner en Gloria Gaynor, die de tijd wel altijd zal blijven 'overleven'... Natuurlijk ontbreekt het blokje "Songfestival" niet met een Abba-medley en het winnende Ding-a-dong van Teach In. Erg grappig is de quasi-verbijsterde(?) blik van de zanger bij het nummer Living next door to Alice, als het publiek de Nederlandse versie vermengt met het origineel: Alice? Who the f*** is Alice?! De sfeer zit er duidelijk goed in.


Perfect

De negenkoppige band levert een prestatie van formaat af met de enorme stemgeluiden en de perfecte outfits. Zelfs voor mensen die niet in de jaren '70 zijn opgegroeid en geen trip down memory lane ervaren tijdens de 35 nummers, is deze theatershow zeker erg leuk om mee te maken. Misschien is het anno 2007 zelfs wel leuker dan het ooit in de seventies was. De muziek blijft in ieder geval nog dagen in je hoofd nazingen en wij kijken nu al uit naar de volgende editie! Oh, what a (70's) Night!


Hold Tight... It?s 70?s Night!

tourt nog tot eind mei langs de Nederlandse theaters.
Kijk hier voor de speellijst.