Jouw naam in het zand

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Jouw naam in het zand

begint in ieder geval meteen goed. Denise Deegan beschrijft op hilarische wijze hoe een vliegende vogel, door het openstaande raampje, haar auto in is gevlogen. En dat komt allemaal door Fint, Lucys collega die zo nodig een sigaretje moest roken in haar Volkswagen Kever. Dit boek lijkt wel een lekkere chicklit, tenslotte gaat Lucy hierna al flirtend de strijd aan met de bestuurder van een zwarte Mercedes cabriolet. Hij blijkt één van de klanten te zijn met wie ze die dag een bespreking heeft.

Lucy gelooft niet meer in de ware liefde, maar daar komt verandering in na die bijzondere ontmoeting met de bestuurder van de Mercedes. Halsoverkop wordt ze verliefd op Greg Millar, een bekend auteur. Eigenlijk rouwt Lucy nog steeds om haar verongelukte verloofde, maar Greg begrijpt haar. Hij is weduwnaar en zorgt voor zijn twee kinderen. Greg leert haar weer te genieten van het leven. Hun relatie ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Na zes wervelende weken stemt Lucy zelfs al toe in een huwelijk...

Alles lijkt het stel voor de wind te gaan, maar dan zijn er nog Gregs kinderen. De nukkige tiener Rachel en haar zesjarige broertje hebben niet om een nieuwe stiefmoeder gevraagd. Ze zijn gehecht aan hun kindermeisje Hilary die zich ook merkwaardig vijandig gedraagt tegenover Lucy. Als ze met z'n allen op vakantie zijn in Frankijk gaat het helemaal mis. Op dat moment beseft ze dat ze de man, die haar leven zo op zijn kop heeft gezet, eigenlijk helemaal niet kent.

Vanaf de vakantie in Frankrijk krijgt het boek ook een verrassende wending. Ik wil niet te veel verklappen, maar ik was zelf echt aangenaam verrast door het vervolg. Zo blijkt Greg aan een bipolaire stoornis te lijden. De manier waarop Denise Deegan de situatie en alles wat daarbij komt kijken beschrijft, is echt schitterend. Je gaat echt nadenken over wat manisch-depressief zijn nu eigenlijk is. Bij sommige mensen zal haar omschrijving zelfs vooroordelen bijsturen of wegnemen. Waar het boek in eerste instantie misschien een vlotte chicklit lijkt, blijkt er echt verrassend veel emotionele diepgang in te zitten. Als lezer kun je je door de geloofwaardige dialogen perfect inleven in het verhaal.

Wat mij betreft is Jouw naam in het zand echt een aanrader!

Denise Deegan
Jouw naam in het zand
352 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044318784

Bestel hier online!
Jouw naam in het zand
Deegan, D.