Robin Hood is terug!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Robin van Locksley (Jonas Armstrong) keert samen met zijn dienaar Much (Sam Througton) terug naar huis nadat hij in het Heilige Land heeft gestreden voor de koning van Engeland. Wanneer hij thuiskomt, ziet hij dat zijn bezittingen zijn ingenomen door Sir Guy of Gisborne (Richard Armitage). Maar dat is niet het enige! Heel Nottingham is veranderd in een nare plek, waar moord en ellende hoogtij vieren. Sir Guy is het hulpje van de gemene Sheriff of Nottingham (Keith Allen). Ze leggen de armen schandalig zware belastingen op en zelfs het stelen van een brood wordt wreed bestraft.

Robin moet de bossen van Sherwood in vluchten en hij besluit, samen met Much, om het voor de burgers op te nemen. Ze worden hierbij geholpen door de vogelvrijen waaronder Will Scarlett (Harry Lloyd) en Little John (Gordon Kennedy). De groep wordt steeds groter, maar ook hechter. Ondertussen zie je de liefde tussen Lady Marian (Lucy Griffiths) en Robin Hood langzaam groeien, maar zij heeft haar trouw beloofd aan Sir Guy of Gisborne.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ik was bang dat de verhalen over Robin Hood al zo vaak zijn verfilmd, dat er niets vernieuwends aan deze serie zou zijn. Maar ik had het, gelukkig, mis. BBC heeft een briljante versie van het oude verhaal neergezet. Vanaf het eerste moment boeit de charmante Jonas Armstrong en sluit je de sullige Much in je hart. Ze hebben voor deze rollen de perfecte acteurs gecast, want ze zijn allemaal steengoed.

Tot in het kleinste detail is alles uitgewerkt, waardoor je je niet hoeft te irriteren aan kleine oneffenheden. Het landschap waarin gefilmd is, is prachtig. Al deze zaken zorgen ervoor dat je deze serie in één keer wilt uit zien. Bij mij werd het nachtwerk! Een perfect cadeau voor onder de kerstboom, maar ook perfect voor jezelf!

Afbeelding verwijderd door redactie


Robin Hood
Richard Armitage

Just Entertainment