Madonna nog steeds de allerbeste!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

25 jaar draait Madonna nu mee in de muziek, maar nog steeds blijft ze zichzelf vernieuwen. Dat bewees de ster met haar nieuwe album Hard Candy. Maar ook haar Sticky & Sweet tour, die recent in Cardiff van start ging en gisteren in de Amsterdamse ArenA neerstreek, bewijst dat Madonna nog steeds een trendsetter is. Het concert dat nagenoeg uitverkocht was, werd bezocht door gevarieerd publiek: van homo en hetero's, jong en oud tot ouders met kinderen.


Het publiek werd getrakteerd op een weergaloze show, zoals we dat van Madonna gewend zijn. De Material Girl leek meer in vorm dan ooit. Ze blijft er maar jong uit zien. Waarschijnlijk door haar gespierde lijf en de tomeloze energie, waarmee ze haar shows voert. Haar optreden was een waar kleedfestijn en bestond uit verschillende thema's: Parijs uit 1920, New York uit de jaren 80, een folkloristische zigeunerwereld en tenslotte het imperium van de techno.

Het was geen moment rustig op het podium. Madonna genoot zichtbaar van haar eigen optreden en leefde zich uit in de zang, dans en op de gitaar. Want ook ditmaal was een belangrijk deel van de show gevuld met Madonna's gitaarspel. En spelen kan Madonna. Ze doet beslist niet onder voor de meeste gitaristen.

Hoogtepunten van het concert waren de speciale eigentijdse versies van Like A Prayer en de zigeunerversie van La Isla Bonita. Ook rustpunten werden ingelast met You Must Love Me uit de film Evita en het mooie Miles Away van het nieuwe album Hard Candy.


En Madonna zou Madonna niet zijn als ze haar optreden geen politiek tintje meegaf: duidelijk bleek haar voorkeur voor de democratische presidentskandidaat Obama. Een ander absoluut hoogtepunt van de show was het spetterende Give It 2Me. Daarmee was dat de swingende afsluiter van een bijna twee uur durende show. Wederom een overdonderend concert van Madonna, die zo zeker nog wel een aantal jaar mee kan.