Interview: Over hit 'Oh meisje'.

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Oh Meisje

is geschreven voor alle vrouwen van alle leeftijden, die bezig zijn met hun uiterlijk. Esther is van mening dat vrouwen teveel tijd hierin steken, waardoor ze vergeten te genieten van wat het leven nog meer te bieden heeft. "Je kan het zien als een zwaar onderwerp, maar ik probeer het luchtig aan te pakken, waarmee ik eigenlijk ook al weer een signaal afgeef. Het liedje gaat over blij zijn met jezelf en niet over-kritisch zijn op je uiterlijk. In de clip zie je allemaal meisjes en vrouwen voor de spiegel staan die kijken naar zichzelf. Ze kammen haren, bekijken hun huid, epileren wenkbrauwen… Hele gewone dingen eigenlijk. Ik wilde op een leuke, simpele manier tonen hoeveel verschillende meisjes en vrouwen er zijn."

Veelal denk je bij dit soort onderwerpen dat er een hele duidelijke beweegreden aan ten grondslag ligt. Toch heeft Esther Oh Meisje niet met voorbedachte rade uitgebracht. Voor haar nummers zoekt Esther voornamelijk naar onderwerpen die dichtbij haar staan. Naar aanleiding van de documentaire Beperkt Houdbaar, waarvan Esther onder de indruk was, is zij op het idee gekomen om het uiterlijk als onderwerp van haar lied te maken. Zelf staat Esther heel positief in het leven en wil dit ook tot uiting brengen in haar muziek. "Ik heb niet de illusie de wereld te veranderen, maar misschien kan ik iemand die net stond te balen van haar cellulitis een iets vrolijkere dag bezorgen." Maar wat Esther haar publiek wel duidelijk wil meegeven is dat mensen niet zo moeten zeuren over uiterlijkheden: "Vergeet niet te leven, vergeet niet te genieten! De dag dat je borstkanker krijgt, zou je je toch schamen voor het feit dat je ooit vond dat ze 'iets teveel hangen'…."

Ik ben benieuwd in hoeverre het uiterlijk voor Esther van belang is. Leeft zij eigenlijk haar eigen advies na, dat zij overbrengt in Oh Meisje? "Mijn uiterlijk is net zo belangrijk voor mij als voor ieder ander meisje. Ik sta veel op het podium en dan wil ik er natuurlijk op mijn mooist uitzien. Ik verf mijn haren en draag make-up, omdat ik dat leuk vind en mooi vind staan en ik koop ook wel eens whitening tandpasta. Ik heb dit jaar zelfs voor ’t eerst wat aan de lijn gedaan. Maar eerder met de gedachte: 'als ik er nu niet op ga letten dan weeg ik binnen tien jaar vijftig kilo meer met al dat genieten van mij'. En dat is niet gezond. Mijn tanden staan scheef en daar zou ik wat aan kunnen laten doen, maar daar heb ik helemaal geen zin in.

Maar plastische chirurgie zou ik nooit doen. Het lijkt me vreemd om met een andere neus rond te lopen. Of met zo’n mimiekloos voorhoofd. Nee, vreselijk. Die duizenden euro’s geef ik dan liever uit aan mooie reizen, lekker eten of andere leuke dingen. Uiterlijk speelt wel een rol in mijn leven, ondanks dat ik dit liedje heb geschreven. Maar volgens mij valt het allemaal nog wel mee met hoe ik me laat leiden door de schoonheidstendens.

Bij Oh Meisje gaat het mij meer om de achterliggende gedachte, die ik bij veel vrouwen heel jammer vind. Ik vind mezelf mooi. Volgens de 'regels' ben ik niet perfect, maar ik vind mezelf een leuk meisje om te zien. Ik voel me van binnen goed en dat straal je ook uit. En nog belangrijker is dat ik van mezelf houd, 10 kilo dikker of niet en ik geniet van het leven. Dat mist volgens mij nog wel eens bij veel meisjes en vrouwen. Iedereen is zó kritisch! En iedereen wil maar meedoen. Passen in die skinny-jeans…. Nee, Oh Meisje kan ik echt gemeend en vanuit mijn hart zingen."

Genieten is voor Esther één van de belangrijkste factoren in het leven. Ze is een echte levensgenieter en ze omringt zich met mensen die deze passie delen. Genieten betekent voor Esther lekker op vakantie gaan, lekker eten en drinken, leuke dingen doen. Maar dat genieten gaat ook een stap verder: "Het gaat om het genieten van de kleine dingen en het jezelf gunnen om positief in het leven te staan. Goed voor jezelf zorgen."

En dat is de boodschap die Esther nu precies met Oh Meisje wil overbrengen aan alle vrouwen: "Wees blij met wie je bent, doe iets waar je goed in bent en wat je leuk vindt… En geniet dan van al het moois dat daaruit voortvloeit."

Kijk voor meer informatie op Esthers' site online voor meer informatie