Rennen naar Tiptoe!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Voormalig fotomodel Oualid Khemili, 27 jaar, ontdekte tijdens een van zijn vele shopsessies dat het moeilijk is om de perfecte schoen-tas combinatie te maken. Of dat het wel mogelijk is, maar dat die combinatie dan eigenlijk niet te betalen is. Oualid: "Als ik met mijn vriendin ging winkelen, merkte ik dat het lastig is om mooie schoenen in combinatie met een tas te vinden. Of dan van merken als Prada of Gucci. Maar die zijn niet te betalen. Tenminste, ik vind het echt niet te betalen." Hij zag een gat in de markt en besloot zijn mode-instinct te gebruiken voor mooie, betaalbare schoenen met bijpassende tassen.


Oualid Khemili

Hij ontwierp een prachtige collectie die in zijn eerste winkel in Amsterdam te koop is. Deze winkel, TIPTOE, werd op 18 februari geopend door Chantal Janzen. Zij is een goed boegbeeld voor de nieuwe winkel, want prachtig gekleed in een gouden shirtje, met goudkleurige schoenen van de nieuwste Nederlandse ontwerper, was zij de Belle van het openingsfeest. Voordat zij en Oualid aan de linten trokken om de winkel te openen, sprak Chantal de woorden: "Ik weet dat het de grote droom is van elke vrouw om deze schoenen en tassen te hebben. Ik klik drie keer met mijn gouden schoenen en de winkel is geopend!"

Joop van den Ende met zijn vrouw, Tooske Ragas en Leco Zadelhoff waren gekomen om een glas champagne te drinken op Oualid. Joop knikte goedkeurend terwijl hij nog een stofje van de plank met schoenen afveegde. Op onze vraag of hij er nog wat tussen zag, antwoordde hij schalks: " Ik zie nog wel een paar die ik aan kan in mijn verborgen kamer...", waarop hij in lachen uitbarstte.


TIPTOE heeft een uitgebreide collectie. De modellen lopen uiteen van klassiek tot hip en trendy. Er zijn schoenen en tassen voor elke gelegenheid. Van kantoor tot uitgaan, van shoppen tot feestelijke gelegenheden. De modieuze schoenen in diverse kleuren zijn net als de tassen gemaakt van soepel runderleer, hebben diverse hakhoogtes en zitten door de perfecte pasvorm bijzonder comfortabel.

Voor de modieuze schoenen en tassen gebruikt Oualid hoogwaardige, in Tunesië bewerkte leersoorten. Hij is er trots op dat hij nu de beste kwaliteitsproducten van de eeuwenoude industrie uit zijn geboorteland naar Nederland kan brengen. Khemili is van begin tot einde bij het proces betrokken. Hij bedacht niet alleen het concept, maar stuurt ook de ontwerpers en stylisten aan en houdt nauw toezicht op de productie. De winkel in Amsterdam moet de eerste van een reeks worden.

Bij TIPTOE is de ideale combinatie als set te koop voor een aantrekkelijke setprijs van gemiddeld 169,95 euro. Uiteraard zijn de schoenen en tassen ook los van elkaar te koop. Kijk voor meer informatie op de website.