Mode: Pin-up met een hippie twist

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Odd Molly – collection ‘Pearl Daisy’

In februari van dit jaar hebben wij jullie al kennis laten maken met Odd Molly.
Daar waar de vorige collectie nog werd gepresenteerd met het Zweedse topmodel Helena Christensen vóór de camera, stond zij voor de nieuwe herfst/winter collectie áchter de camera.


Dit seizoen gaat Molly stylish gekleed in een lang en slank pin-up like silhouet, geïnspireerd op de geest van de jaren ‘40 en vormen uit de jaren ’20. Met de nadruk op schouders, taille, onderrug, borst, billen en zelfs knieën in sommige looks, ontstaat een supervrouwelijke belijning maar wel met de oh, zo kenmerkende, altijd vrolijke Odd Molly style. Zeg maar gerust : Hippie-like, maar nog veel meer lady-ish!

De collectie is omlijst met nostalgische details zoals pailletten, parels, goud, zilver, glanzende stoffen, borduursels, franjes, haakwerk, strookjes, kant, ruches en applicaties, veelal hand made! Veelal geïnspireerd op de jaren ’20. Bedenk dat de jaren 20 werden gekenmerkt als naoorlogse tijden, gelukkige periodes waarin men vervuld was van optimisme.

Ook de gorgeous folk art en etnische invloeden uit China en Japan zijn een belangrijke inspiratiebron. Deze tribal inspiratie is terug te vinden in de tweeds, de ruiten, jacquards, bont, capes en sjaals. Het kleurgebruik is heerlijk vintage. Denk aan poederroze en krijtstrepen.

En ondanks de opsomming van luxe materialen en kleuren behoudt Odd Moll haar kenmerkende “Sunday morning” gevoel. Zondag is dé dag in de week dat je automatisch iets comfy’s aantrekt waarin je je heerlijk vrij kunt voelen omdat niets moet en alles mag. Sparen ook, want Odd Molly is helaas kostbare mode.

Foto’s SoPR
www.oddmolly.com