Even wennen: op vakantie met je kinderen

Kinderen door Redactie Ze.nl
Als je kinderen krijgt verandert je hele leven. Je bent geneigd om je op alle fronten aan te passen, om het je kleintje naar de zin te maken. Geniet je minder van je vakantie dan vroeger? Ze.nl geeft tips om valkuilen te voorkomen!

1. Beperk de afstanden

Houd rekening met de bereikbaarheid van je vakantiebestemming. Rijd je er zelf heen? Zorg dan dat de reis niet te lang duurt en dat ook ter plekke de winkels en attracties niet te veraf liggen. Ga je vliegen? Houd dan rekening met de lengte van de vlucht, de vertrek- en aankomsttijden, het tijdsverschil en kies voor een rechtstreekse verbinding. Vergeet ook niet dat een huurauto ter plekke meestal wel handig is.

2. Travel light(er)
Maak voordat je gaat inpakken een lijst van wat je voor je kind nodig hebt. Bedenk dan hoe je dit gaat vervoeren en hoeveel ruimte er voor je eigen spullen overblijft. Ga altijd na of er ter plekke al babyspullen aanwezig zijn: dat scheelt een hoop gesjouw!


3. Veiligheid voorop

Een ongeluk zit in een klein hoekje: een vakantiehuis heeft vaak onverwachte gevaren. Beperk de risico?s en check van tevoren of het zwembad beveiligd is, de tuin omheind en of er bijvoorbeeld traphekjes aanwezig zijn.

4. Kies een kids-proof interieur
Laat je bij het kiezen van een locatie niet alleen verleiden door wat je mooi, hip of stijlvol vindt. Een stenen trap, een open haard of interieurs met veel kunst en antiek zijn niet handig met kruipende en rennende kinderen. Je wilt ook kunnen ontspannen dus zoek naar een huis dat zowel sfeervol, als kindvriendelijk is. Ze bestaan!

5. Houd je kleintjes koel
Baby?s en kleine kinderen hebben het sneller warm dan wij. Je kunt ze ook het beste helemaal uit de zon houden. Wat heb je dan aan een zandbak als die het grootste deel van de dag in de zon staat te branden? Kijk daarom van tevoren of er wel schaduwplekjes zijn waar je kinderen kunnen spelen. Daarnaast is het in een warm land erg prettig als er op de slaapkamers van de kleintjes airconditioning aanwezig is.

6. Ziekenhuizen: overal anders

Zorg dat je ergens heen gaat waar een ziekenhuis, mét Engelssprekende arts, in de buurt is. En als die er zijn: vraag je af of je kind in dat land überhaupt wel goed af is in een ziekenhuis.

7. Trek jij een kinderparadijs?
Het lijkt zo ideaal: vakantie vieren in een park met alleen maar jonge gezinnen, dagelijkse animatie en volop speelmogelijkheden. Stel jezelf de vraag of jij zélf wel geniet als je de hele dag gejoel, gekrijs en K3-liedjes hoort. Je bent niet de eerste ouder die op vakantie juist even helemaal uit de kindersfeer wil zijn.

 
8. Service: Gun het jezelf!

Met kleine kinderen ben je ook op vakantie nou eenmaal meer ?aan huis? gebonden. Maak het jezelf daarom gemakkelijk: zoek een lokatie waar je goed kunt eten, waar je boodschappen thuis kunt laten bezorgen en waar een eventuele kinderopvang is. Zorg ook dat er in de buurt iets is voor jezelf: een schoonheidsbehandeling of een spa.9. Haal het meeste uit je budget

Wat heb je liever: een wekenlange vakantie in een ongezellig huis met slechte bedden of een wat korter verblijf op een heerlijke plek waar je zelf ook een beetje in de watten wordt gelegd? Voor stijl en comfort betaal je dan wel wat meer, maar je komt wél uitgerust thuis met het gevoel dat je zelf ook vakantie hebt gehad. Veel kleine kinderen zijn trouwens net zo lief thuis, als ze maar met papa en mama zijn, dus denk eens na over één weekje luxe op pad en de rest van de tijd in-en-om-het-huis leuke kinderdingen doen.

10. Goed voorbereiden voorkomt teleurstellingen
Neem rustig de tijd om je vakantiewensen goed in kaart te brengen en vraag gelijkgestemde jonge ouders naar hun tips. Er is zelfs een website, genaamd Little Treasures, gespecialiseerd in stijlvolle vakantiebestemmingen die kind- én oudervriendelijk zijn. Maak daar gebruik van! 


Dit artikel is geschreven door Ingeborg van IJken van Little-Treasures.com