Lifestyle / Media
Media

Om in de stemming te blijven: De leukste zomerhits!


De zomer loopt op zijn eind en de herfst ligt weer op de loer. Toch is dat geen reden om te treuren, want met deze zomerhits houd je de Summer Jam nog even vast! Klaar om mooie, zomerse herinneringen op te halen?  

Paradisio ? Bailando
Dat onze zuiderburen in de jaren ?90 een aardig deuntje eurodance hebben voortgebracht, blijkt uit deze internationale zomerhit van Paradisio. Zon, strand, zee en vrolijke muziek geven je direct dat zomergevoel!

Los del Rio ? Macarena
Wie kent het dansje van de Macarena niet? De mannen van Los del Rio hadden zoveel succes met hun single dat ze het in 1996 probeerden met een andere versie: Macarena Christmas. Echter bleef een kaskraker dit keer uit.

T-spoon ? Sex on the Beach
T-Spoon zal met het nummer Sex on the Beach in 1997 voor heel wat hete zomeravonden hebben gezorgd. En? Was er negen maanden later niet een enorme geboortegolf...?

Tarkan ? Kiss Kiss
De Turkse Tarkan bracht met zijn single Kiss Kiss menig vrouwenhart op hol. In plaats van iedereen kusjes te geven, schuilt er een heel ander verhaal achter. De originele versie van Tarkans hand heet Simarik, wat 'verwend' betekent. In 2002 bracht Holly Valance haar versie van deze zomerhit uit.

Jodi Bernal ? Que Si Que No
Op 19-jarige leeftijd bezorgde onze Jody de zomerhit van het jaar 2000. Daarna hebben we van de van oorsprong Colombiaanse zanger niet veel meer gehoord. Wel kwam hij in 2006 voorbij in het programma Sterren Dansen op het IJs en is hij nu te zien in het SBS-programma Sterren Springen op Zaterdag.

Gusttavo Lima ? Balada
Je houdt van dit nummer of je hebt er een enorme hekel aan - aanstekelijk is het in ieder geval wel. De Braziliaanse superster Gusttavo Lima doet ?het? in zijn nummer wel erg vaak: hij zingt zo?n twaalf keer zijn eigen naam.

Oceana ? Endless Summer
Eigenlijk willen we dit lekkere zomernummer absoluut vermijden: het was namelijk de tune van het Europees Kampioenschap Voetbal 2012, waar we niet zulke mooie herinneringen aan hebben... Maar de titel Endless Summer zegt volgens ons genoeg - well done Oceana!

Bellini ? Samba de Janeiro
De single Samba de Janeiro was niet alleen een zomerhit in 1997, maar vergaarde (opnieuw) roem tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal in 2008. Een deel van het nummer werd gebruikt als tune wanneer er iemand had gescoord.

Miranda ? Vamos a la Playa
Dit nummer van Miranda piekte in 1999 op nummer 7 in de Nederlandse top 40. En net als andere hits, is ook dit zomerse nummer gecoverd. In 2010 probeerde Loona het succes van Miranda te evenaren. Welke versie vind jij beter?  

Loreen ? Euphoria
In de halve finale van het Eurovisie Songfestival 2012 moest Joan Franka het afleggen tegen onder andere de uiteindelijke winnares Loreen. Deze Zweedse zangeres van Marokkaanse afkomst heeft voor een wereldwijde hit gezorgd.

Wat is jouw ultieme zomerhit?