Hoe overleef je je eerste date?

Single & daten door Willemijn
Heb je eindelijk een date met diegene waar je al weken over droomt, dient zich alweer het volgende probleem aan: hoe kom je die eerste date door, en dan het liefst zonder ongemakkelijke stiltes? Ze.nl zet vijf tips voor je op een rijtje.

Ga met een positieve instelling van huis
Niemand zit te wachten op een chagrijnige of verdrietige date. Heb je gewoon je dag niet? Kijk van tevoren wat filmpjes van je favoriete comedian, dat helpt! Voel je je echt rot? Bel hem of haar even om te vertellen dat je je niet goed voelt, dat je het heel vervelend vindt, maar of hij of zij ook op een andere dag kan.

Spreek af op een openbare locatie
Bij diegene thuis is nooit zo handig omdat je je misschien niet helemaal op je gemak voelt bij iemand die je niet kent, bovendien is het niet altijd veilig. Vraag diegene ook niet bij jou op bezoek op je eerste date, dat zorgt alleen maar voor extra verplichtingen en dus, zenuwen. En die heb je al genoeg!


Complimentjes doen het altijd goed
Vooral als het even dreigt stil te vallen. Met een opmerking als 'leuke blouse heb je eigenlijk aan, waar heb je die gekocht?' hebben jullie meteen een nieuw onderwerp om over te praten. Maar overdrijf het niet. Als je hem vertelt dat z'n haar leuk zit, hij een mooie auto heeft én zijn blouse er zo netjes uitziet, is het wel weer genoeg geweest. Het moet wel geloofwaardig blijven natuurlijk.

Bedenk van tevoren altijd wat je van je date wilt weten
Kan (of wil) jij niet koken maar hou je van lekker eten? Vraag hem of hij kan koken. Wil jij het liefst elk weekend stappen? Check of hij ook in de mood is voor een feestje, of liever elk weekend thuis zit. Je kunt er beter nu achterkomen als je date toch niet bij je blijkt te passen, dan pas op je vierde date.


Niet zoenen
En als laatst: mocht deze jongen echt potentie hebben voor relatiemateriaal, hou het dan vooral bij vragen, complimentjes geven, en praten. Zoen dus niet op de eerste date. Zo bewaar je wat voor de volgende date. En duik helemaal niet meteen met hem het bed in. Je laat hierdoor zien dat je lichaam niet zo bijzonder is en dat hij niet veel moeite voor je hoeft te doen. Hele verkeerde signalen dus!

Heb jij nog een tip voor een leuke eerste date?