Jan Smit en Glennis Grace zijn de besten van Nederland

Celebs door Madelon

Zangeres Glennis Grace gaat tegenwoordig als een tierelier en ook het succes van Jan Smit lijkt nog lang niet voorbij te zijn: beiden wonnen gisteren een Buma NL Award voor de beste zanger/zangeres van Nederland.

Gisteravond werden de prestigieuze muziekprijzen uitgereikt tijdens een gala in Theater aan de Parade in Den Bosch. De Buma NL Awardshow staat geheel in het teken van het Nederlandse lied.

Glennis prolongeerde haar titel als beste zangeres, ook vorig jaar mocht zij deze award in ontvangst nemen. Jan Smit volgde Gerard Joling op, die de prijs vorig jaar won. Naast deze titel heeft Jan Smit ook een TrosKompas Oeuvre Award gekregen, voor het feit dat de Volendamse zanger al vijftien jaar succesvol is in zijn vak.Niet alleen Jan en Glennis vielen in de prijzen, ook het Volendamse duo Nick en Simon mochten een award in ontvangst nemen. Zij werden verkozen tot beste groep. Danny Froger mocht zijn eerste muzikale prijs in ontvangst nemen: hij kreeg de Buma Award voor beste nieuwkomer. Volkszanger Frans Duijts werd bekroond voor zijn album Alles Met Je Delen.

Ook The Voice of Holland-kandidaat Leonie Meijer mocht een award mee naar huis nemen: zij won de prijs voor beste videoclip voor haar nummer Het Staat in de Sterren. De Gebroeders Ko kregen de award voor beste auteur. De presentatie van de show was in handen van Monique Smit en Tim Douwsma.De Sterren.nl presenteert: de Buma NL Awards werden donderdagavond voor de derde keer uitgereikt. Met de uitreiking van de prijzen willen de TROS en Buma Cultuur het behoud van Nederlandstalige muziek waarborgen en musici en auteurs hiervan stimuleren om het beste uit hun vak te blijven halen.

De uitreiking was live te volgen op internet via Sterren.nl. Heb je het gemist of wil je de awardshow nog eens terugkijken? Zaterdag 27 oktober om 16:00 is een samenvatting te zien op Nederland 1.

Vind jij de winnaars van de Buma NL Awards terecht?


Bron foto?s: Sterren.nl