Hoe vind je jouw droomman? - deel 1

Single & daten door Mendy
Ik heb echt de allerleukste vriendin in de wereld, maar op de een of andere manier komt ze altijd met ontzettende losers aan. Mijn vriendin is een diamant die zich presenteert als een kiezelsteentje. Laat jij zien wie je echt bent?

Voorbeeld van mijn dierbare vriendin
Mijn vriendin heeft alles wat een vrouw begeerlijk maakt: ze is lief, slim, mooi, sportief, loyaal, oprecht geïnteresseerd, heeft een goede baan, een mooi en knus huis, een ruime vriendenkring, liefhebbende familie en ze ontwikkelt zich persoonlijk.

Mijn vriendin mist een man in haar leven, iemand om mee te genieten en tegenaan te kruipen op de bank. Op zich is er niets mis met het verlangen naar een man, maar wanneer je jezelf weggeeft gaat er toch iets mis.


Ik ken haar nu geruime tijd, lang genoeg om te kunnen observeren wat haar patronen en onderliggende overtuigingen zijn. Goed genoeg om te weten hoe zij zich gedraagt in relaties en als single. Wat mij opvalt aan mijn vriendin is iets wat mij opvalt bij vele vrouwen. Op een bepaald moment schiet ze in paniek. Wat als ik straks te laat ben? Wat als ik niemand kan vinden? Wat als niemand mij wil?

Mijn vriendin heeft een tunnelvisie ontwikkeld, zij ziet niet meer hoeveel zij te bieden heeft, ze ziet alleen nog maar dat het haar niet lukt om een relatie te hebben. Zij heeft ook onbewuste patronen aangenomen om te testen of iemand interesse in haar heeft, om zo onbewust te weten of zij nog begeerlijk is.

Falen
Falen is niets meer dan een aanwijzing dat je op de verkeerde weg zit. Wanneer er gekeken wordt naar de oorzaak van het falen en daar vandaan een nieuwe route wordt gekozen, is falen een van de meest efficiënte manieren om te leren, een nieuwe route uit te zetten en doelen te behalen.

Wat de juiste route is
Wanneer mijn vriendin haar waarde zou herkennen en erkennen, als ze zich aan de buitenwereld zou presenteren als de mooie dame die ze is, zou ze keuze zat hebben. Maar omdat mijn vriendin zichzelf weggeeft zien de mannen haar waarde niet. Met zichzelf weggeven bedoel ik het volgende: mannen in haar leven komen met de meest respectloze acties weg. Ze hecht meer waarde aan haar verlangen naar de man, dan aan haarzelf.


Met woorden spreekt ze haar grenzen wel uit, maar in haar daden komt dat (nog) niet over. Hierdoor zendt zij mixed signals uit, ze is niet duidelijk. Waardoor de mannen in kwestie haar kwetsen door over haar grenzen heen te gaan, met andere woorden: ze is te lief. Ze vindt het belangrijker de harmonie te bewaren dan voor zichzelf op te komen. Wanneer grenzen duidelijk worden neergezet zullen mannen zich automatisch respectvoller opstellen.

Hoe vind je nu die droomman?
Wanneer je je potentiële man op basis van uiterlijk kiest en je hem over je grenzen laat gaan, weet je dat je een lucky shot nodig hebt om te slagen. Door jezelf te kennen, je grenzen te kennen en weet te bewaken, je waarde te kennen en je dusdanig te presenteren, ben je duidelijk. Wanneer je dan ook weet welk gevoel de hoofdrol in jouw gewenste relatie mag spelen, kun je 'hem' beter herkennen wanneer hij zich aandient. Op deze manier kun je de man herkennen die jou met respect behandelt en nadenkt voordat hij te ver dreigt te gaan.

Het toetsen van het gevoel is het belangrijkst. Je zult verrast zijn wie je daarmee aantrekt.

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust. Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.