Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

De vreemdste baantjes van celebs

Het zijn nu wereldsterren, maar ook zij moesten natuurlijk ergens beginnen. Deze celebs hadden geen gewone baantjes om de kost te verdienen: van leeuwentemmer tot stripper, dit zijn de gekste bijbaantjes van celebs?

Ellen Degeneres was oesterschelpster
Ellen heeft veel baantjes gehad voordat ze talkshowhost werd. Zo verfde ze huizen, verkocht ze stofzuigers, was ze barvrouw en serveerde ze drankjes voor de kost. Maar haar meest opvallende baantje was oesterschelpster: op evenementen pakte ze het mes erbij om oesters te openen. Volgens Ellen heel normaal als je in New Orleans woont!

Rod Stewart was grafgraver
Voordat Rod Stewart het publiek inpakte met zijn Britse accent, werkte hij in zijn tienerjaren als grafgraver op de Highgate Cemetery in Londen. In zijn boek The New Biography wordt over de zanger gezegd: ?Hij leed sinds jonge leeftijd aan nachtmerries over de dood. Daarom dacht hij als tiener dat dichtbij de dood werken en het graven voor een graf hem van die angst af zou helpen.? Heel slim Rod, maar heeft het ook gewerkt?

Brad Pitt was mascotte en  limousinechauffeur voor strippers
Hij is nu één van de grootste acteurs van Hollywood, maar ook hij moest ergens beginnen. Zo moest hij zich voor zijn eerste baantje verkleden als kip. In zijn kippenpak deelde hij dan flyers uit en vermaakte hij gasten in een restaurant. In hetzelfde jaar reed hij strippers rond naar vrijgezellenfeestjes om nog een extra zakcentje te verdienen.
 
Christopher Walken was leeuwentemmer
Als 15-jarige jongen ging Christopher bij een rondtrekkend circus en was hij korte tijd leeuwentemmer. Dat klinkt goed, maar de acteur is erg bescheiden over deze tijd. Hij vertelt namelijk dat Sheba de leeuw zó oud was, dat het beest zich als een hondje gedroeg. Toch vinden wij dit indrukwekkend!
 
Sylvester Stallone was leeuwenkooischoonmaker
Je hebt een leeuwentemmer, maar je hebt natuurlijk ook een persoon nodig die de kooi van deze beestjes schoonmaakt. Die taak nam Sylvester Stallone op zich. Voordat zijn acteercarrière op gang kwam, maakte de Rambo-acteur leeuwenkooien schoon in de Central Park Zoo in New York.
 
Jon Hamm was setbouwer voor pornofilms
Jons eerdere off screen-baantjes waren niet zo glamoureus als de Mad Men-dagen die hij als acteur beleefde. De acteur, die zegt dat hij alleen sets bouwde voor soft porn, vond dit beroep wel een makkelijke manier om een paar honderd dollar per dag te verdienen. ?Ik verplaatste meubels en was omringd door naakte, bezwete mensen. Het was geen topbaan, maar ik had het geld nodig?, aldus de acteur.
 
Mariah Carey was hoedencontroleur
Net zoals andere celebs heeft Mariah veel baantjes gehad voor ze beroemd werd. Eén daarvan was hoedencontroleur. Lang hield ze de baantjes niet vol, want ze werd overal ontslagen vanwege haar attitude. Daarnaast scheen ze destijds te veel met muziek bezig geweest te zijn. Niet zo gek, als je haar latere carrière bekijkt...

Whoopi Goldberg knapte lijken op en werkte als callgirl
Toen Whoopie Goldberg afgestudeerd was als schoonheidsspecialiste, vond ze een baan waarin ze lijken moest opknappen. Om haar te laten zien dat het werk niet eng was, haalde haar baas op de eerste dag een rare grap uit. Hij deed alsof hij een lijk was en ging vervolgens opeens rechtop zitten toen ze binnen kwam. ?Dat is het ergste wat er kan gebeuren, maar het gebeurt niet?, zei hij toen tegen haar. Ook werkte Whoopie een tijdje als callgirl, omdat het zo goed verdiende.

Orlando Bloom was kleitrapper
Orlando had zijn eerste baantje op zijn dertiende jaar: hij werkte als kleitrapper op een duivenschietbaan. Hij wierp de kleischijven die als doel werden gebruikt door de schutters. Héél apart!
 
Patrick Dempsey was professioneel jongleerder

Eén van Patricks eerste banen was jongleren. Toen hij vijftien was deed hij mee aan een internationale wedstrijd en werd tweede. In dit dit filmpje zie je hem na ongeveer drie minuten in actie. Impressive!
 
Matthew McConaughey maakte kippenhokken schoon
Matthew woonde een tijd in Australië als uitwisselingsstudent. Om de kost te verdienen werkte hij als schoonmaker van kippenhokken. Daarnaast was hij ook afwasser. Hij heeft geen spijt van deze baantjes tijdens zijn reis. ?Zulke trips laten echt een indruk achter?, zegt hij.
 
Channing Tatum was stripper
Toen Channing Tatum was gestopt met zijn opleiding ging hij door het leven onder de naam Chan Crawford. Net als in de film Magic Mike had hij overdag een baan en was hij ?s nachts een exotische danser. Zijn voormalige collega?s beschuldigen hem er nog steeds van dat Channing hun moves heeft gestolen... Of dit nu waar is of niet, het maakt ons niet uit: wij dromen al over de real life Magic Mike!
 
Matt Damon was breakdancer
Het gerucht gaat dat Matt Damon geld verdiende aan breakdancen toen hij op Harvard studeerde. Hij deed dit op een plein van de universiteit. Veel mensen zeggen dat dit waar is, maar Matt zelf doet het verhaal af als een roddel is die is verzonnen door zijn vriend Casey Affleck. Casey houdt echter vol, en sindsdien vragen veel talkshowhosts aan Matt of 'ie even een rondje wil draaien op z?n hoofd.
 
Megan Fox was bananenmascotte
Eén van Hollywoods meest sexy vrouwen was ooit... Een banaan. Megan Fox droeg voor één van haar bijbaantjes bij een smoothiewinkel in Florida een bananenpak om klanten aan te trekken. In de Ellen Degeneres show gaf ze toe dat het de enige baan was die ze ooit heeft gehad. Als grap liet Ellen een man verkleed als banaan van achteren op haar afsluipen om haar te laten schrikken.

Had jij deze gekke baantjes verwacht bij deze celebs?