Lieve Liza: Vanavond op NL3

Media door Madelon
?Lieve Liza. Mijn man zit alleen maar naar andere wijven te kijken.? Nederland is weer een comedy rijker! Lieve Liza, met onder andere Gijs Naber en Isa Hoes, beleeft vanavond haar grande première. De verwachtingen zijn hoog!

?Lieve Liza. Mijn man zit alleen maar naar andere wijven te kijken.? Het is slechts één van de problemen waar Mark (Gijs Naber), voetbaljournalist bij een sportblad, mee te maken krijgt als hij zijn baan kwijtraakt en terechtkomt bij het vrouwenblad Liza. Hier krijgt hij de dankbare taak om lezersvragen te beantwoorden in de rubriek 'Lieve Liza'. Een taak waarbij hij de vragen nogal eens beantwoord ziet worden in zijn privéleven.

Iedere aflevering draait namelijk om het probleem van een lezeres waarvoor ?Liza? een oplossing moet zoeken. Als Marks vriendin Suus (Elisa Beuger) gaat twijfelen aan hun relatie én als Marks beste vriend Rob (Abel Nienhuis) gaat trouwen met Suus? beste vriendin Karin (Loes Haverkort), zal het niemand verrassen dat Mark met veel strubbelingen te maken krijgt. Strubbelingen die ervoor zorgen dat de de moderne man/vrouw-verhoudingen op een komische manier op de hak worden genomen.


In de eerste aflevering, die vanavond wordt uitgezonden, zien we hoe Mark ontslagen wordt en zijn degradatie geheim te houden voor zijn omgeving. Dit blijkt geen makkelijke opgave. Clichés worden bij Lieve Liza niet uit de weg gegaan: een bitchy hoofdredactrice (gespeeld door Isa Hoes) en een tuttige vrouwenredactie waarop een hoop kakelende redactrices rondlopen.

Desalniettemin is Lieve Liza een vrolijke feelgood-serie die heerlijk wegkijkt, met goed acteerwerk en humor, waarbij de verschillen tussen het vrouwelijk en het mannelijk geslacht nog eens goed duidelijk gemaakt worden.

Lieve Liza is vanaf vanavond tien weken lang vanaf 21:25 te zien op Nederland 3.

Ga jij kijken?