De populairste zoekopdrachten van 2012

Media door Laura_S
Google is tegenwoordig onze beste vriend, want alles wat we willen weten vinden we met deze zoekmachine. Er wordt dan ook wat afgegoogled in Nederland. Een overzicht van de populairste zoekopdrachten in 2012!

10. Project X Haren

Een opmerkelijke gebeurtenis dit jaar was natuurlijk het verjaardagsfeestje van de 16-jarige Merthe uit Haren. Het Project X-feestje, vernoemd naar de gelijknamige film uit Amerika, liep uit op een regelrechte ramp.

9. ABN inloggen
Zouden ABN-klanten te lui zijn om op de ABN AMRO-site te zoeken naar de inlogknop of weten ze gewoon überhaupt niet hoe ze moeten inloggen? In ieder geval werd er dit jaar veelvuldig gegoogled op deze zoekterm en daarom staat het op de 9e plaats.8. Wordfeud

Een tijd lang was bijna iedereen verslaafd aan het spelletje Wordfeud. Scrabble, maar dan op je telefoon tegen al je vrienden. Er was zelfs een café dat het spel verbood, omdat mensen het aan de bar zaten te spelen. Het wordt vaak gegoogled, omdat er verschillende sites zijn die je helpen om dit spelletje te winnen. Voor de verliezers onder ons dus.

7. iPad 3
Apple blijft een populair merk en het was niet de nieuwe iPhone 5 waar mensen naar op zoek waren op Google, maar de nieuwe iPad 3! Deze tablet staat dit jaar op nummer 7 van populairste zoekopdrachten in Nederland.

6. Olympische Spelen
Eén van de grootste sportevenementen dit jaar waren natuurlijk de Olympische Spelen in Londen. Met z?n allen zaten we aan de buis gekluisterd om te zien hoe Ranomi Kromowidjojo (die náám!) goud won. En natuurlijk volgden we alle andere Nederlandse en buitenlandse sporters, daarom werd hier ook veel op gegoogled in Nederland.5. Elfstedentocht

Elk jaar hopen we er weer een beetje op dat er een Elfstedentocht gehouden kan worden, maar dit jaar zaten we er wel héél dichtbij. We dachten allemaal dat het er dan toch van zou komen, maar helaas bleek het ijs toch te dun? Misschien hebben we volgend jaar meer geluk!

4. Boer zoekt vrouw
Al jaren zijn miljoenen Nederlanders helemaal geobsedeerd door deze boeren die op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het programma nog nooit heb gezien dus ik snap dan ook niet waarom hier zoveel op gezocht wordt!

3. Friso
Begin dit jaar werd onze prins tijdens het skiën in Oostenrijk bedolven onder een lawine. Heel Nederland leefde mee met zijn vrouw Mabel en de rest van de Koninklijke familie. Vandaag de dag is zijn situatie helaas nog steeds niet verbeterd.

2. EK 2012
We hadden allemaal hoge verwachtingen van onze oranje voetballers, maar het werd een grote blamage. Heel Nederland versierde haar straten en hoopte op de beker, maar we werden er de eerste ronde al uitgeknikkerd... ai! Het zoekwoord EK 2012 is waarschijnlijk ook zovaak gebruikt om erachter te komen waarom het toch mis ging?

1. Stemwijzer
Misschien niet zo spannend, maar wel belangrijk is de nummer 1 van dit jaar: de stemwijzer. Want zeker als je de politiek niet op de voet volgt is dit een goed middel om er op deze manier achter te komen welke politieke partij nou eigenlijk bij jou past. Ook al ging het er dit jaar vooral om of je rechts op de VVD ging stemmen of links op de PvdA.Een aantal andere populaire zoekopdrachten in Google waren dit jaar:

Afbeeldingen

 1. One Direction
 2. Bloemen
 3. Love
 4. Voetbal
 5. Hartje
 6. Achtergronden
 7. Facebook
 8. YouTube
 9. Paarden
 10. iPhone 5
Hoe...
 1. Hoe overleef ik
 2. Hoe lang zwanger
 3. Hoe werkt Twitter
 4. Hoe werkt Facebook
 5. Hoe werkt Paypal
 6. Hoe werkt iCloud
 7. Hoe werkt WhatsApp
 8. Hoe werkt Skype
 9. Hoe werkt Spotify
 10. Hoe werkt Facetime
Wat is...?
 1. Wat is roaming
 2. Wat is android
 3. Wat is Paypal
 4. Wat is Facebook
 5. Wat is wifi
 6. Wat is autisme
 7. Wat is 3g
 8. Wat is Spotify
 9. Wat is Pinksteren
 10. Wat is Twitter
Bron: Zeitgeist 2012