Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Slapend rijk worden doe je zo!

Reageer 0
Vroeger stond je als 8-jarige bij de oprit met je limonadekraam geld te vangen. Of je liet de hond van de buren uit voor een habbekrats. Maar hoe kom je nu aan dat extra zakcentje? Wij vonden de 8 simpelste manieren!
 
Je werkt je elke dag uit de naad van negen tot vijf, maar toch moet je continu op de kleintjes letten. Je bespaart al op de boodschappen en laat je graag trakteren door vriendinnen of je liefje. Maar soms is zelfs dat niet genoeg. Tijd om het heft in eigen hand te nemen. Take control over jouw bijna verdiende geld!
 
Als de kat van huis is
Werken tijdens de vakantie? Ja hoor, het kan. En je hoeft er geen vinger voor uit te steken. Wanneer jij lekker op Ibiza drie weekjes aan het uitwaaien bent, verhuur jij je appartementje. Aan een student, je nichtje dat eens wil proberen op zichzelf te wonen of je plaatst een advertentie. De regel: voor een klein bedrag wonen zij eventjes in jouw paleisje en houden ze de boel netjes. Het houdt inbrekers op afstand en zij zijn ook uit de brand. Iedereen blij!
  

Praatgroep
Schrijf je in om mee te doen aan panelgesprekken. Vaak zoeken studenten of universiteiten mensen voor een experiment of een groepsgesprek. En daar word je dan ook ?rijkelijk? voor beloond. Kijk wel uit met medische onderzoeken. Daarmee kun je in één klap misschien duizenden euro?s mee verdienen, maar je gezondheid krijgt wel een dikke optater. Geen risico lopen? Zelfs vanuit je luie stoel kun je door middel van vragen te beantwoorden geld verdienen. Op enquetevergelijk.nl verdien je geld, gratis producten of waardebonnen elke keer wanneer je een enquête invult.
 
Lazy Sunday?s
Ben jij goed in knutselen? En zit jij middag na middag lekker te hobby?en aan de keukentafel? Als je boekenplank of ladekastjes uitpuilen van al je zelfgemaakte werk, is het misschien tijd om eens wat te verkopen. Op Etsy.com of Marktplaats kun je je homemade knuffeltjes, vogelhuisjes of geschilderde servies te koop aanbieden. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen maar wat graag een uniek, zelfgemaakt cadeautje zoeken voor een verjaardag!

Oppassen geblazen
Je kunt vrienden genoeg hebben en toch elke vrijdagavond alleen op de bank zitten. Kom uit je luie stoel en ga in die van de buurvrouw zitten! Geld verdien je super easy met oppassen. Vooral als de kiddo?s klein zijn en vroeg naar bed gaan. Dan is het een verhaaltje voorlezen en de rest van de avond films kijken. Eigenlijk wat je normaal gesproken ook zou doen, alleen krijg je er dan tien euro per uur voor betaald.

Te koop 
Het ligt voor de hand, maar in tijden van nood vergeet je het nog wel eens: Marktplaats! Heb jij een tassencollecie waarvan je maar één tas gebruikt? Of een koffer met kledingstukken die eigenlijk te mooi zijn voor de zak van Max? Gooi ze voor een leuk prijsje op Marktplaats of Facebook en zie hoe snel er wordt geboden op jouw oude telefoontje of je nieuwe, veel te kleine winterjas!  Tip: vraag een prijs die je eigenlijk te hoog vindt, dan kun je altijd nog zakken als iemand minder biedt. Zo krijg jij toch een redelijk bedrag en denkt de koper dat ?ie goede deal heeft gemaakt!
 
Verkoop jezelf
En nee, niet op een vulgaire manier. Het kan wel, leuk als escortdame werken, maar daar gaat het nu niet om. Verkoop je talent! Ben je goed met computers of strijk jij een hele was in een uurtje weg? Bied je skills aan! Oké, je moet wel even aan de slag, dus slapend rijk worden is het niet echt. Maar ach, iemand uit de brand helpen is weer goed voor je ego. Even strijken bij de buren op zaterdagmiddag of de computer van de broer van de neef van je baas installeren. Geld is nog nooit zo snel verdiend!
 
Honden uitlaten
Als je gek op dieren bent, maar geen viervoeter in huis wilt hebben, is dit de ideale oplossing. Jouw flat telt ongeveer honderd bewoners waarvan zeker een derde een lief hondje heeft. En ja, er moet gewerkt worden en tijd om Rakker uit te laten is er niet. Maar daar ben jij, met de halsband in je handen. En jij verlost (voor een kleine vergoeding) maar wat graag je buurvrouw van deze taak. Pluspunt: je maakt elke dag een wandeling (goed voor de lijn) en je buurvrouw is je voor altijd dankbaar.
 
Mystery shoppen
Geld verdienen en winkelen? Die twee zijn eerder elkaars volstrekt uitersten, maar toch kun jij je slag slaan. Bedrijven huren vaak zogehete mystery shoppers in om langs te gaan bij hun filialen en te kijken of het boeltje nog wel loopt. Of je mag het product houden of je krijgt er een aardige financiële bijdrage voor.  Dat het loont is zeker. En de winkels in én geld verdienen op je vrije dag!

Hoe verdien jij een extra zakcentje naast je 'gewone' baan?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anoniem

  Ik weet een 9e manier: geld verdienen met surebetting. dat is een simpel wedsysteem, onbekend in nederland, vooral populair in het buiteland, waarbij je bij elke inzet gegarandeerd tussen de 3% en 6% winst maakt!

 • Anoniem

  Mysterie shopper lijkt mij wel wat, ook ben ik bezig om wat dingen op marktplaats te zetten, ook ben ik best creatief maar ik heb de tijd er niet voor om iets te maken (ik steek er best veel tijd in).

  Ik heb vroeger weleens meegedaan aan Euroclicks, mijn ervaring is dat het ten eerste het sparen van de click supertraag gaat (ik had 3 jaar overgedaan om ?5 bijelkaar te sparen), uiteindelijk ben ik duurder uit. Ook de enquetes vertrouwde ik voor geen meter, er wordt hele persoonlijke dingen gevraagd die je zelfs niet aan je familie of vrienden verteld. Zoals hoeveel je verdient, hoeveel je voor je huur/gas/elektriciteit/water betaald, hoe jouw huishouden samengesteld is, hoeveel kinderen je hebt, hoeveel je uitgeeft aan boodschappen/gadgets/en andere troep. Ik ben al een aantal jaren van Eurocliks af, maar nog word ik tegenwoordig gebeld door verkoper die mij iets aan willen smeren :\

 • marilyn

  Ik FANTASEERDE wel eens over hoe het zou zijn om als call-girl een leuk extraatje bij te verdienen en toen ik nog geen relatie had op die manier misschien wel een leuke rijke man te ontmoeten... Geintje! Maar serieus... ik ben vrij creatief... kan goed tekenen en maak, uiteraard tegen een kleine vergoeding, regelmatig portretschetsen of schilderingen van mensen. Trouwens... dat mystery-shoppen spreekt mij ook wel aan. Heerlijk voor niets een leuke zomerjurkje uitzoeken!!! Hi! Hi!

 • NailTalk

  Mystery shopper, dat lijkt me wel wat!! Hoe meld je je daarvoor aan? ;-)

 • Carow

  Via Marktplaats heb ik toch al zo`n ?230,- verdient door schoenen,kleding (met prijskaartje)en boeken te verkopen voor kleine bedragen, anders raak je het nooit kwijt. Verder ben ik al zon 3jaar lid van moneymiljonair door een speciaal email adres aan te maken komen daarop de advertenties en niet op mijn andere emailadres..
  Hieraan heb ik ook al een lekker zakcentje verdient

 • summerflower

  Handige tips. Thanks!

 • Kirsten

  Goede tips! Ik verkoop echt van alles via marktplaats. Ook ben ik lid van euroclix, door het invullen van enquêtes en het klikken op emails krijg ik punten die ik in kan wisselen voor geld. Dat mysteryshoppen lijkt me ook wel leuk, daar ga ik me eens op oriënteren!

 • Aap

  Je kunt ook naar scholen gaan, ik bedoel zoals hieronder @lisanne2212. Er zijn een heleboel mensen die moet 'leren' knippen/schoonheidsspecialist worden etc. Wij hebben ook school ook vaak simulanten nodig, wel een KLEINE vergoeding, maar beter dan niks(:

 • lisanne2212

  Oppassen, veel verkopen via marktplaats! En ook mysteryshoppen, ben al 2 keer gratis naar de kapper geweest+ vergoeding.

 • Chantal

  Haha zó easy is oppassen nou ook weer niet, het is wel de bedoeling dat je daadwerkelijk op dat kind let ;)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen