ZePapa: Alarmfase rood!

Kinderen door David
Vergeet de hel van ?63. De watersnoodramp in ?53. Bijna waren we het slachtoffer geworden van het drama van ?13. Een ramp die gekenmerkt zou worden als een van de ergste in de vaderlandse geschiedenis.
 
Tutte
Het is de angst van iedere ouder. Het kwijtraken van haar/zijn lievelingsknuffel. Meermaals per dag maakt La Diva duidelijk dat ?Tutte?, zoals het roodgevlekte clowntje liefkozend genoemd wordt, onvervangbaar is. Overal sleept ze Tutte mee naartoe en maakt ze hem deelgenoot van alles wat ze doet. Onafscheidelijk zijn ze. Tutte wordt bovenop haar speelgoed gezet en bladert vrolijk mee in de folders. En tijdens het drinken van haar sapje krijgt Tutte regelmatig een tuitbeker in z?n stoffen smoeltje. Met als gevolg dat Tutte regelmatig gewassen moet worden, want op het gebied van hygiëne scoort Tutte geen punten. Tutte ruikt namelijk alsof hij al een poosje is overleden maar dat is voor La Diva geen enkel probleem. 
 
 
Opsporing verzocht
Het is zaterdagmiddag 17.00 uur als het gezin de parkeergarage inloopt na een boodschap in het dorp. Als moeder het parkeerkaartje betaalt, loopt vader met La Diva vast naar de auto. Hij zet haar in haar autostoel en laadt de boodschappen in. Nadat hij het karretje heeft weggebracht neemt hij plaats in de auto. Direct lijkt er iets mis te zijn. ?Tutte?? klinkt het verdrietig van de achterbank. Haastig doorzoekt hij de auto. Geen Tutte. De boodschappentassen. Geen Tutte. ?Tutte?!? klinkt het steeds harder van de autostoel. Als ook moeder de auto betreedt en aangeeft geen knuffel bij zich te dragen slaat de paniek toe. Na kort crisisoverleg besluiten zij de autoriteiten in te schakelen met een TUTTE-ALERT tot gevolg.

GEZOCHT  
? Knuffel.
? Luistert naar de naam 'Tutte'.
? 15 cm hoog.
? Rood met witte vlekken.
? Clownachtig uiterlijk.
? Onwelriekende geur.
? Bij verlies schade niet te overzien!
 
Ondertussen in de auto besluit moeder de supermarktroute nogmaals te lopen en vader vast de parkeergarage te verlaten. Terwijl hij buiten op haar wacht met een intussen snikkende dame achterin, schieten de verwijten en verschrikkelijke scenario?s door z?n hoofd. Had ik maar. Kon ik maar. Slapeloze nachten. 
 
Op het moment dat hij de de wanhoop nabij is, klinkt er een hoop getoeter.  Hij kijkt op en ziet een overenthousiaste vrouw achter een loempiakraam vandaan komen en de weg oversteken. ?Mama?!? reageert Sanne verbaasd en ze schiet omhoog want in haar opgestoken rechterhand heeft ze Tutte. Vader en moeder kijken elkaar aan. Hij stapt uit en rent haar tegemoet. Ze vliegen elkaar in de armen. Vlug brengen ze Tutte naar haar eigenaresse en rijden ze naar huis. In de rit die volgt wordt voor het eerst duidelijk waarom er een servicebalie aanwezig is in een supermarkt. Een andere moeder, die het mogelijke drama onderkende, had Tutte daar afgeleverd.
 
Eind goed, al goed
De bevestiging dat de wereld van een jonge ouder steeds intensiever maar ook kleiner wordt. Maar zo lang we ons druk kunnen maken om dit soort onbenullige dingen zal het allemaal wel goed gaan. Alhoewel dit ?onbenullige? incident enorme gevolgen had kunnen hebben. Dus wederom, haar geluk is ons geluk.

Lees hier Davids vorige ZePapa-columns!David is onze ZePapa-columnist en vader van Sanne, een dochter van een jaar oud. Hij is samen met zijn vriendin Jennifer begonnen aan een lange reis met poepluiers, babyvakanties, aandachtspannes van een kind, en meer van die clichés. De wereld die altijd zo ver weg leek, is nu toch echt begonnen.

Met het schrijven van deze maandelijkse columns probeert hij de gebeurtenissen met wat humor te relativeren en zijn hoofd boven water te houden in deze nieuwe, bijzondere wereld!