Lifestyle / Media
Media

?Tampa?, een roman over seks met kinderen

Als je denkt dat Fifty Shades of Grey nog niet ver genoeg ging? Think again. Auteur Alissa Nutting schreef een erotische roman, met in de hoofdrol een lerares ? en haar veertienjarige leerlingen. Whut?!

De erotische romans schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, maar een boek als Tampa verwachtte waarschijnlijk niemand. De roman is inmiddels verboden in verschillende boekwinkels, veroorzaakte behoorlijk wat ophef nog vóór het verschijnen en schrijfster Alissa Nutting heeft haar ouders zelfs verboden het verhaal te lezen. Dat allemaal vanwege de seksuele handelingen die de 26-jarige hoofdpersoon verricht met haar veertienjarige leerlingen, zo meldt Daily Mail.

?Sickest book of summer?
De debuutroman van de Amerikaanse Alissa vertelt het verhaal van Celeste Prince, een lerares die gelukkig getrouwd is, maar ondertussen een bijzondere voorliefde heeft voor veertienjarige jongens. Deze preferentie gaat zó ver dat die jongens de reden voor haar baankeuze waren en resulteert in verschillende seksuele scènes, waarin Celeste haar leerlingen misbruikt en alleen maar aan haar eigen pleziertje denkt.

Om deze reden is Tampa al uit verschillende winkels geband. De Amerikaanse Cosmopolitan beschreef het boek als een ?twisted tale? en ?the sickest, most controversial book of summer?. Alissa heeft zelfs al dreigbrieven ontvangen van kwade (of verontruste?) lezers.


De 26-jarige schrijfster Alissa Nutton (fotocredits: Aaron Mayes/Daily Mail)

Choqueren
Maar waarom dan toch schrijven? Volgens Alissa heeft ze het verhaal naar buiten gebracht om te choqueren (dat is dan aardig gelukt) en om een satire te creëren. Om mensen te laten inzien dat jonge, misbruikte jongens vaak anders behandeld worden dan jonge, misbruikte meisjes. Zo meent ze dat de gevallen van misbruikte jongens vaak met een grapje à la ?*wink wink*, lucky boy? worden afgedaan.

Volgens Alissa wordt er bij mannen vaak vanuit gegaan dat ze sowieso wel seks met een mooie vrouw zouden willen, terwijl dit lang niet altijd het geval hoeft te zijn. ?Als het slachtoffer van het mannelijk geslacht is, geloven mensen al snel dat ze seksuele aandacht niet erg vinden ? terwijl vrouwelijke slachtoffers meteen bestempeld worden als misbruikt?, zegt ze. Met het extreme karakter en de extreme belevenissen van Celeste ? die zelf geen kinderen wil, omdat ze bang is dat ze seks met haar zoon zou willen hebben ? wil Alissa de manier waarop mensen tegen seksueel misbruik (van jonge mensen) aankijken, veranderen.


 
Reacties
Hoewel Alissa (zelf ook moeder) al veel negatieve publiciteit over zich heen heeft gekregen, is op haar Twitter te lezen dat er ook al veel complimentjes haar kant op zijn gekomen. Ze retweet onder andere: ?Just finished @AlissaNutting #Tampa. OMG. So well written and uncomfortably brilliant! #summermustread? en ?Just finished @AlissaNutting's fantastic (and brave. Holy shit!) TAMPA?.

Benieuwd geworden? Tampa is ook gewoon te koop via Bol.com. De Nederlandse versie, De Lerares, bestel je daar al voor ? 19,95.

Zou jij dit boek willen lezen? Wat vind je van de bijzondere onderwerpkeuze?