Hoover Boys: 's werelds eerste stofzuigerband

Media door Marleen_S
Ontmoet de Hoover Boys: de eerste band ter wereld die muziek maakt met, euhm, stofzuigers. En we kunnen trots op ze zijn, want ze komen uit ons eigenste echte Nederland. Is dit de nieuwe muziekhype waar de wereld op zit te wachten?

Er waait een frisse wind door muziekland. Of eigenlijk is het de geur en het geluid van stofzuigers die in de muziekwereld het nodige stof doet opwaaien. Of wacht, nee juist niet. Ach, nou ja. Muziekinstrumenten zijn passé, tegenwoordig ga je gewoon aan de slag met een rubbere slang en een flinke hoeveelheid zuigkracht.


De Hoover Boys
Waar we het in hemelsnaam over hebben? De nieuwe band Hoover Boys! Tijdens hun muziekspel komt er namelijk geen instrument aan te pas - op een lekker keyboarddeuntje om de maat te houden na dan. De mannen van de Hoover Boys maken geluid met iets heel bijzonders: jawel, stofzuigers. En ze zijn er nog eng goed in ook. 

Onderstaande clip doet ons vooral erg denken aan iets met een scooter en een zekere Romana. Of de Hoover Boys met hun nummer Tulips From Amsterdam internationaal zullen doorbreken is nog maar de vraag. De 'special effects' aan het begin van de clip - let op de paardenbloemen - will blow your mind. Vast en zeker.


Wat vind jij van de Hoover Boys? 'Zuigt' hun muziek of kunnen we ze gelijk doorsturen naar het Eurovisie Songfestival?