Lifestyle / Media
Media

Romcom-tip: About Time

Hallelujah! Er is een nieuwe film van de makers van Notting Hill en Bridget Jones's Diary: About Time! Deze film is een echte romcom, waarbij er nogal wordt gespeeld met de tijd, met als doel om de liefde te bevorderen...

We zullen het maar meteen opbiechten: wij houden van chickflicks! Lekker wegzwijmelen bij nieuwe liefdes en lachen om hilarisch herkenbare bloopers. Én niet te vergeten, een happy end! Ontspanning ten top dus. De nieuwe film About Time bevat in ieder geval al deze ingrediënten voor een heerlijk filmavondje.


Het verhaal
About Time is de nieuwe romantische komedie van schrijver en regisseur Richard Curtis, bekend van onder andere Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en Love Actually. De jonge advocaat Tim Lake (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams) besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen. 


Want ja... Sommige dingen wil je nou eenmaal weleens over doen. Denk bijvoorbeeld aan je ontmaagding, die niet al te soepeltjes verliep. Wanneer Tim van zijn vader hoort dat alle mannen in zijn familie in de tijd kunnen reizen, maakt hij hier dan ook gretig gebruik van. Zo neemt hij de woorden "mijn moeder heet ook Mary" terug, omdat hij zijn potentiële nieuwe liefje Mary niet weg wil jagen. Hij gebruikt zijn gave dus op alle mogelijke manieren om haar voor zich te winnen. Zou Mary als een blok voor Tim vallen? En misschien wel belangrijker: voor hoelang kan Tim zijn tijdreisgeheim voor zichzelf houden?


Nu de koude wintermaanden er weer aankomen, is het de ideale periode voor een grappige en romantische film, toch? Dus sla een bak popcorn in, neem stiekem een dekentje mee naar de bioscoop en genieten maar van About Time!

Nieuwsgierig geworden? About Time draait vanaf donderdag 10 oktober in de Nederlandse bioscopen. Ga hier naar de officiële site van de film.