Groot, groter, grootst: XL-jassen

Mode & trends door Xandra
Ze zijn mooi, warm en helemaal hip. De grote jas veroverde de internationale catwalks en is dé musthave voor dit najaar. Ik zocht voor jullie de állerleukste exemplaren op.
 
De temperatuur is afgelopen week weer flink gezakt dus het zal niet lang meer duren voor de XL-jas  niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. En terecht, want een beetje extra warmte is zeker geen overbodige luxe in ons koude kikkerlandje. Gelukkig zijn ook de grote modemerken geen grote fan van kou, want de grote jas domineerde de internationale catwalks dit jaar.
 

Combinatietrends
Het leuke van deze trend is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo is hij makkelijk te combineren met de ruitjes die deze winter weer helemaal terug zijn, lieten de ontwerpers van Céline, Victoria Beckham en - natuurlijk, want koning van de ruitjes - Tommy Hilfiger zien. Ook leuk en eveneens helemaal hip zijn de XL-jassen in pastelkleurtjes zoals bij Max Mara en Stella McCartney. De winter hoeft dus niet alleen maar te bestaan uit zwart, grijs en donkergroen.
 
Voor de extreme koukleumen onder ons (lees: ikzelf) is faux fur de beste optie. Ook dit nepbont werd veelvuldig op de catwalks geshowd en aangezien het een terugkomende trend is, verwacht ik dat er weer flink wat winkels zullen zijn die dit over gaan nemen. Fijn!
 
Keuze genoeg
Zijn printjes, pastelkleurtjes of zachte vachtjes niet jouw ding? Geen probleem! Want je hoeft niet te kiezen voor gekke kleuren of vreemde materialen. Sterker nog, ook met de grijze en zwarte versies van de XL-jassen mag je zeker gezien worden deze winter. Kies voor een simpel, maar chic model met mooie knopen of ga voor een riem om je middel zodat je een mooie taille krijgt. Alles is mogelijk en dat maakt het juist zo leuk. Je kunt warm én modieus over straat in jouw eigen stijl.
 
Wat mij betreft is dit de allerfijnste trend van het seizoen. Want ondanks dat ik een geboren en getogen Nederlandse ben die al bijna vierentwintig winters heeft meegemaakt, zal ik nooit wennen aan die vreselijke kou en zul je mij bij de minste en geringste temperatuurdaling niet op straat zien zonder dikke shawl, warme handschoenen én natuurlijk een hele grote jas.
 
In welke jas kunnen we jou spotten deze winter?
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.