ZePapa: Het K3-virus

Kinderen door David
“Papa?”, hoor ik zachtjes in m’n linkeroor. “Ja?”, antwoord ik en wend mijn hoofd. “Sanne pet kijken. Kadie kijken?”, vraagt ze. Google ‘papa’ Translate leert mij dat ze K3 wil zien op de iPad. “Wil je K3 kijken?”, vraag ik voor de zekerheid. “JA, Kadie, Kaaadie!” 
 
Dat lijkt me duidelijk. Ook hier heeft het virus, genaamd K3, vat gekregen op de kleine diva. Bij het zien van Karin, Kristel en Josje gaat ze helemaal uit haar dak. De armen gaan de lucht in en zwaaien van links naar rechts. De songteksten worden langzaam maar zeker eigen gemaakt. Niet alleen door haar want ik betrap mezelf ook regelmatig op het opdreunen van pakkende teksten als ‘Hallo beste vriendin, hallo wereld kom erin....’ Als hedendaagse papa kan ik natuurlijk ook niet achterblijven. Het is echter geen grote opgave want Josje heeft ook op mij een onuitwisbare indruk gemaakt. Vanwege haar zangtechniek uiteraard. Dat lijkt me duidelijk.
 

Een peuter en techniek
Als ik haar rustig installeer op de bank met de iPad op schoot kan het feest beginnen. Met verbazing en enige jaloezie zie ik hoe ze het apparaat bedient. Ze swipet nonchalant maar met dodelijke precisie over de iPad. Ze danst werkelijk over het scherm en laat zich niet beïnvloeden door een voorkeur voor haar linker- of rechterhand. Dus dit is hoe Steve Jobs het voor ogen zag, hoor ik mezelf denken. De ene na de andere app wordt geopend en gesloten. Haar favoriete apps herkent ze direct en opent ze mogelijk nog sneller. Ik aanschouw het geheel en merk dat de verbazing overgaat in bewondering en trots. Op dat moment zie ik een druppel, die in eerste instantie rond haar mond hing, een sliert heeft gevormd en haar mond verlaat. Ze is zelf in opperste concentratie op zoek naar haar heldinnen en heeft totaal geen benul van het afspelende tafereel. De sliert landt rustig in het midden van het scherm. Het doet haar niets en gaat rustig verder. Mij doet dit de situatie rustig relativeren. Ach, ook Mozart had zijn eigenaardigheden. 
 

Trouwe supporters
Haar persoonlijke ontwikkeling is eveneens zichtbaar in de muziek. De klassiekers Op een grote paddenstoel, In de maneschijn en Hoofd, schouders, knie en teen maken plaats voor De drie biggetjes, Hallo K3 en Teleromeo. Haar toekomstige idolen laten zich vooralsnog raden maar ik hoop stiekem dat de Justin Biebers van deze wereld nog lang buiten beeld zullen blijven. 
 
De huiskamer wordt momenteel gebruikt als podium. Haar moeder en ik vormen haar trouwste publiek. Nu is deze ruimte nog groot genoeg om in haar behoefte te voorzien, maar daar zal spoedig verandering in komen. Tegelijkertijd besef ik dat haar hele wereld steeds groter zal worden en vraag me af waar dat eindigen zal. Wie zal het weten. Een ding zal sowieso nooit veranderen. Haar mama en papa zullen altijd haar trouwste fans blijven.

Lees hier Davids vorige ZePapa-columns!David is onze ZePapa-columnist en vader van Sanne, een dochter van twee jaar oud. Hij is samen met zijn vriendin Jennifer begonnen aan een lange reis met poepluiers, babyvakanties, aandachtspannes van een kind, en meer van die clichés. De wereld die altijd zo ver weg leek, is nu toch echt begonnen.

Met het schrijven van deze maandelijkse columns probeert hij de gebeurtenissen met wat humor te relativeren en zijn hoofd boven water te houden in deze nieuwe, bijzondere wereld!