Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

De perfecte date

Wanneer je een tijd niet intensief hebt gedatet, vergeet je soms hoe verdomd stressvol het kan zijn. Juiste outfit, juist haar, juiste weersomstandigheden, juiste camouflagestift. En dan is de date nog niet eens begonnen. Ga na.
 
Hier kwam ik zelf de afgelopen weken weer achter. Dankzij de vele slechte openingszinnen en de vraag of iemand mij écht niet ergens van kende, had ik het daten namelijk een beetje vermeden. Lekker makkelijk. Vandaar ook de lichte paniek toen bleek dat de jongen die ik had versierd – ja, ik ja – interesse toonde. En wilde afspreken. Want in een bar is het leuk en aardig. Je knipoogt wat, zegt dat je een witte wijn wilt, probeert zonder struikelen bij het toilet te komen en dat was het wel. Tijdens een date moet je ook daadwerkelijk een zinnig gesprek voeren (geen vereiste; wel gezellig).

 
Outfitcrisis
Daarbij komt ook nog eens het vinden van de juiste locatie voor een date. Mensen zonder enige creativiteit kiezen al snel voor een restaurant. Of de bioscoop (want daar kun je zo fijn met elkaar kletsen). Ik hoefde zelf gelukkig niet diep na te denken. Meneer kwam namelijk zelf met een voorstel: bij hem thuis. En dat vond ik klote. Niet omdat ik dan gelijk zijn woning zou zien, het enorm persoonlijke eraan of wat dan ook. Nee. Ik wist niet wat ik aan moest. Sta je dan in je ondergoed voor de kast. Met de helft van je kleding op de grond. Broek, jurkje of ironisch zijn en je joggingspak aandoen? Nee, toch maar niet. Na het vinden van de ideale outfit – de eerste van de stapel natuurlijk – was ik er klaar voor. Ik ging fietsend naar hem toe. En het regende.
 
Perfecte date
Met coupe ‘verzopen kat’ en mascara op m’n kin zag het er dan ook niet uit dat dit de perfecte date zou worden. Werd het ook niet. Want wat heb je immers nog meer te wensen als je al je perfecte date hebt gehad? Nee, deze eerste date was daarom gewoon ‘hartstikke leuk’. En die daarna? Die was te gek. En de volgende dates waren ook hartstikke tof.
 
Wie wil dan nog de perfecte date?

Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."