De leukste musicalfilms

Media door Priscilla N.
Girls just wanna have fun! Maar daarvoor hoeven we niet meteen de deur uit. Een avondje swingen op de bank doe je namelijk gewoon met deze swingende en leuke musicalfilms!
 
Mamma Mia!
Net als de meeste bruiden droomt Sophie ervan om op haar bruiloft weggegeven te worden door haar vader. Er is alleen één probleempje: ze heeft geen idee welke van de drie mannen uit haar moeders dagboek haar vader is. Daarom besluit Sophie - buiten weten van haar moeder om - ze alledrie maar voor haar bruiloft uit te nodigen in de hoop er zo achter te komen wie haar vader is. Wat zo fijn is aan deze film, is dat je de liedjes bij de eerste keer kijken al helemaal mee kunt zingen.
 
 
Grease
Een echte swingfilm is Grease niet, maar het is wel een van de beste musicalfilms die we ongetwijfeld al minimaal drie keer gezien hebben. Máár, hij blijft ontzettend leuk! De Australische Sandy en Danny Zuko komen er na hun summer fling achter dat ze allebei naar school gaan op Rydell High. Als ze elkaar op school tegenkomen tijdens de eerste pep rally, komt Sandy er alleen achter dat Danny zich in het bijzijn van zijn vrienden heel anders gedraagt dan hij deed tijdens de zomervakantie...
 
 
Rock of Ages
Deze film speelt zich af in 1987 in Los Angeles en draait om de tortelduifjes Sherrie en Drew. Om haar droom van een muzikale carrière waar te maken, vertrekt Sherrie op een dag naar Los Angeles, waar ze Drew ontmoet op Sunset Strip. Net als Sherrie is het Drew zijn grote droom om beroemd te worden met zijn muziek. Het is meteen liefde op het eerste gezicht tussen de twee en Drew besluit Sherrie aan een baantje te helpen bij club Bourbon Room. De club waar legendarische rockster Stacee Jaxx een optreden zal geven.
 
 
Burlesque
In Burlesque speelt Christina Aguilera de hoofdrol als Ali: een groot zangtalent dat naar Los Angeles vertrekt voor een kans op fame. Eenmaal aangekomen raakt ze meteen betoverd door de glamoreuze nachtclub Burlesque en doet ze er alles aan om in de smaak te vallen bij eigenares Tess - gespeeld door Cher - en een plekje op het podium te verdienen... 

 
Hairspray
John Travolta moet het spelen in een musicalfilm zo leuk hebben gevonden dat hij het jaren later nog even dunnetjes heeft overgedaan. Dit keer alleen niet als bad boy, maar als de nette (huis)moeder van tiener Tracy Turnblad. In Hairspray is te zien hoe Tracy haar droom verwezenlijkt en een rolletje in haar favoriete show The Corny Collins Show weet te bemachtigen. 
 

Welke musicalfilm is jouw favoriet?