Interieur: Zo haal je oranje stijlvol in je huis!

Wonen door Fleur
Oranje alleen leuk voor op je WK-shirt? We don't think so! Ook in je interieur hoeft de felle kleur niet te misstaan. Op de volgende manieren haal je oranje stijlvol je huis in.

Van bank tot bloem: oranje kan altijd. Misschien is het niet de kleur waar je aan denkt als je je huis (opnieuw) inricht, maar het kan net zo mooi zijn als grijs, beige of wit. Hoe je het een beetje met stijl je huis in haalt? Zo!
 

 
Muurtje
Het laat je woon- of slaapkamer er direct anders uitzien en veel hoeft het niet te kosten: een likkie verf op je muur. En als je dan voor oranje kiest, wil dat echt niet zeggen dat je huiskamer of boudoir er heel druk van wordt. Je kunt ervoor kiezen slechts een deel van de muur te verven, een kleinere wand te kleuren of voor een niet al te felle kleur oranje te gaan. Maar hoe je het ook wendt of keert: onze koningskleur zal gegarandeerd voor een fris interieur zorgen!
 

Groot kunstwerk
Minder permanent, maar wel net zo leuk: een oranje kunstwerk aan je muur. Je kunt natuurlijk gaan voor een schilderij met veel oranje, maar ook voor een staaltje kunst met reliëf, zodat je wand nog meer opvalt. Verwonderde blikken van visite? Check! Wel een tip van ons: zorg ervoor dat het kunstwerk een echte eyecatcher is door de rest van je interieur rustig te houden. Dit is trouwens ook verstandig als je zelf niet helemaal cray cray wilt worden van de drukte om je heen.
 

Een woongedeelte
Leuk voor de mensen die wel durven, maar geen zin hebben in oranje all over the place: een woongedeelte in oranje. Lekker ‘knal’, maar door één ruimte in huis oranje te doen, ook weer een geheel, waardoor het niet té druk wordt. Een (voor een groot deel) oranje keuken maakt je huis in ieder geval niet saai, en een werkkamer in een oranjetint is misschien niet meteen rustgevend, maar wel heel energiek. Ook hier geldt: je maakt het zo oranje als je zelf wilt.
 

 
Eén duidelijk item
In plaats van op je muur, kun je natuurlijk ook oranje aanbrengen ín je huiskamer. Ben je wel een interieurdevil? Wat dacht je dan van een stoel of bank in (knal)oranje? Kies één duidelijk item en laat het knallen – dat zal het sowieso, voor welke tint oranje je ook gaat, doen. En mocht je niet gezegend zijn met een dikke beurs: kijk eens bij een kringloop met retro-spulletjes. Oranje was geen onbekende kleur back in the seventies. Zelf een meubel pimpen kan natuurlijk ook. 
 

 
Accessoires
Ben je niet zo'n waaghals als het op je interieur aankomt, dan kun je oranje ook verwerken in accessoires. Denk aan kussens, spreien, kaarsenhouders of kaarsen. Ook leuk: afwisselen met verschillende tinten oranje. Dit geeft een lekker speels effect, en het geheel is ook weer niet té heftig.
 

 
Bloemen
Goed, je moet het portemonneetechnisch misschien niet iedere week doen, maar een wondermiddel om je interieur in één keer te pimpen, is het wel: een stevig bosje bloemen. En dat kan prima in oranje zonder dat je hele huis er als een WK-paleis uitziet. Ga voor lieflijke oranje met trosanjers, creëer een uitbundig sfeertje met eigenwijze tulpen of haal rozen in huis voor een classy dosis romantiek. 

Zou jij oranje in je huis halen?

Beeld: Pinterest