Lifestyle / Wonen
Wonen

Wooninspiratie: de herfst- en wintertrends van 2014


Nog even en het is weer tijd voor warme chocolademelk, herfststorm-thee en kaneelkaarsen. Jammer? Als je de interieurtrends herfst/winter 2014 ziet, vast niet. Met deze hippe woontrends kom je je huisje niet meer uit!

Je lacht er, huilt er, ontspant er, ontvangt er mensen en neemt er alle tijd voor jezelf: thuis. Daarom kies je voor een interieur wat helemaal bij jou past, met af en toe de nodige veranderingen, want je wilt nog weleens met de seizoenen meedraaien. Nu schijnt misschien de zon nog in je huis, maar straks wordt het buiten weer guur. Een beetje inspiratie opdoen om je holletje herfst- en winterklaar te maken? Wij zetten de trends voor 2014 op een rijtje!

Natuurlijk
Deze herfst en winter zien we een hoop natuurlijke elementen in woonland terugkomen. Hout, touw en aardetinten zijn een ware hit. Niet zo gek, want je kunt er, ook al zou je het misschien niet meteen denken, een warme hut mee maken.
Jungle
Iets verder dan 'natuurlijk', gaat de jungletrend: flora van buiten mag naar binnen! Wie wat planten aan zijn interieur toevoegt, zal merken dat het huis meteen rustiger aanvoelt, al kun je het met planten ook lekker gek maken. Voor een speels effect kies je voor verschillende plantsoorten en potten. 


 
Steen- en metaalsoorten
Stenen en metaal ongezellig? Dat hoeft echt niet zo te zijn! Van wat koper krijgt je huis een warme uitstraling en met een stenen kandelaar flans je zo een gezellig-industriële look in elkaar, terwijl je met marmer voor een chic huis zorgt. Als je niet wilt dat stenen en metalen je interieur overnemen, kun je ook kiezen voor accessoires van die materialen. Denk aan krukjes, lampen en trapjes. 
Mooie bedden
Je staat er op en eindigt er de dag: je slaapkamer. En dus mag die er lekker comfortabel uitzien. In de herfst/winter van 2014 zorg je daarvoor met luxe stoffen als satijn en zijde en mooi opgemaakte bedden. Kussens, spreien, dekentjes: het is allemaal geoorloofd. We like!
Kleur
Bij Ze zijn we gek op kleur, en laat dat nou nét volop in je huis aanwezig zijn deze herfst en winter. Kies voor echte knalkleuren als geel of ga voor schattige pasteltinten. Mintgroen is de lieveling van aankomend seizoen. 
Minimalisme
Niet moeilijk doen als het ook makkelijk kan, dat lijkt het credo voor de komende twee seizoenen. Richt je kamer lekker simpel in, zonder dat het ongezellig wordt. Dat kan prima, zoals je hieronder ziet.
 

Welke trend zie jij wel zitten?
Beeld: Pinterest