Interieurinspiratie: wonen in een studio

Wonen door Fleur
In een studio wonen lastig? Nee hoor. Er zijn genoeg opties om je woonruimte zó in te delen dat je in een huis met kamers lijkt te bivakkeren. Voilà: 30x studio-inspiratie in beeld. 

Een studio voor jezelf hebben is heerlijk. Het is alleen een beetje passen en meten, want je propt wel al je spullen in één ruimte. Gelukkig zijn er tig mogelijkheden om je kamer te verdelen in meerdere ruimtes. Dit kun je doen met zogeheten dividers; 'afscheiders'. Wij zetten alle soorten voor je op een rij!

De gordijndivider

Effectief én subtiel, dat is de gordijndivider. Ook fijn is dat je weinig hoeft te doen voor deze divider: gewoon een mooi gordijn uitzoeken, een ophangrails bevestigen en klaar is Clara.

 
 
De wanddivider
Wil je een deel van je studio afscheiden zonder dat je andere delen van de ruimte ziet? Dan is een (mobiel) wandje plaatsen een heel goede optie. Extra leuk: wanden zijn héél goed te decoreren...
 

De kastdivider

Voor wie weinig ruimte heeft, is de kastdivider een uitkomst. Een kast vraagt weliswaar om meer plek dan een gordijn, maar je kunt er wél mooi je spullen in opbergen. 

 
 

De hoogslaper
Een hoogslaper is eigenlijk een vertikale divider: boven slaap je, beneden werk en woon je. Een paar meter boven de grond pitten is ook ideaal als je klein woont, want je kunt een deel van je spullen kwijt onder je bed.
 

Indeling met andere spullen

Geen zin in een massief meubelstuk of een wandje om een kamerindeling te maken? Er zijn zeker nog andere opties. Ook een bank of planten kunnen een deel van je studio afscheiden.

Hoe zou jij zelf je studio indelen?