Van ochtendtunes tot partyhits: de 10 leukste Spotify-playlists!

Media door Fleur

Waar zouden we zijn zonder muziek? Nergens. Soms is het alleen lastig om een beetje lekkere nummers bij elkaar te sprokkelen. Gelukkig heeft Spotify allerlei playlists. Wij selecteerden de 10 leukste!

Gebeurt frequent: je hebt zin in een muziekje, maar weet even niet waar je zo snel een leuke vandaan moet halen. Thank God for Spotify, waar je de keuze hebt uit duizenden afspeellijsten. Kun je niet kiezen? Hier onze 10 favoriete playlists van onze favoriete streamdienst!
 

FILTR Coffeehouse
Heerlijk voor als je ’s ochtends nog een beetje op gang moet komen: de FILTR Coffeehouse-playlist. Met vrolijke hitjes als My Silver Lining en George Ezra’s Budapest is het gegarandeerd fijn opstarten. En is het een zware, regenachtige morgen voor je? Die koffie drink je dan gewoon wat melancholischer weg met artiesten als John Mayer, The Script en Passenger. 
Ook fijn, in dezelfde categorie: Picnic in the Park, Morning Tea.
 
New Music Friday
Hou je van afwisseling? Dan is de playlist New Music Friday een one to follow! Iedere week worden er op vrijdag nieuwe nummers in geplaatst. En met ‘nieuw’ bedoelen we ook ‘nieuw’: de nummers zijn nog maar net uit. Je gaat dus met lekker verse muziek het weekend in!
Ook fijn, in dezelfde categorie: FILTR Brand New Music/Nieuwe Muziek, umusic New.
 
Mood Booster
We hebben allemaal weleens een dag waarop we er gewoon geen, géén zin in hebben. Prima. Sluit je lekker af met je koptelefoon, open Spotify en zoek naar de playlist Mood BoosterGegarandeerd dat je daarna weer kunt lachen. Welke artiesten je mondhoeken omhoog trekken? Katy Perry, Avicii, Icona Pop… Do we need to say more? En dit ruim drie uur lang!
Ook fijn, in dezelfde categorie: Cheer The Fuck Up.
 
 
#Powerblonde Workflow
Wat peper in je reet nodig om dat jaarverslag af te maken? Geen zorgen, want met de #Powerblonde-Workflow-afspeellijst knal je alles zó op papier achter je bureautje. Wat je ook moet doen, Beyoncé, Kanye West, Jay Z, Lorde en vele, vele anderen helpen je erdoorheen.
Ook fijn, in dezelfde categorie: Help Me Think.
 
Broken Heart
Hart in duizend stukken? Mascara op je knieën van het huilen? Brul lekker mee met Spotify’s Broken Heart-muziek. Alicia Keys, Dido, Adele (‘someone like youuu, oh, oh’), Robbie Williams en Coldplay weten exact waar je doorheen gaat. Tissue?
Ook fijn, in dezelfde categorie: Broken Hearted Girl.
 
Party Hits
Je klaarmaken voor een avondje stappen doe je met een vloer vol kleding, een wijntje, wat mascara en… goede muziek. Dat wil zeggen: deuntjes waarvan je flink in een zaterdagavondstemming komt. En die vind je in de afspeellijst Party Hits. Onder anderen Bob Sinclair, Afrojack, Calvin Harris en David Guetta laten je avond goed beginnen. Daarnaast vind je ook een aantal mixjes met een hoog clubbin’-gehalte. Prettig!
Ook fijn, in dezelfde categorie: Party, Party Starter.
 
Workout for Normals
Als je houdt van een workout op z’n tijd, maar jezelf niet in het krachthonk ziet staan met keiharde techno in je oren, is Workout for Normals ideaal. Deze playlist bevat allemaal nummers die lekker uptempo zijn (we noemen: Rita Ora, Britney Spears en Jennifer Lopez), zonder dat je het idee hebt op een slechte houseparty te staan. 
Ook fijn, in dezelfde categorie: Cardio.
 
 
FILTR Rainy Day
Tijdens een regenachtige dag blijf je het liefst lekker binnen met een hete mok thee en een deken. O ja, en een lekker muziekje. En die vind je in de playlist FILTR Rainy Day. Wie er voor je zingen tijdens troosteloze dagen? The Script, Kodaline, Mr. Probz, John Legend… Dat wordt genieten in die snuggie van je!
Ook fijn, in dezelfde categorie: For a Rainy Day.
 
Awesome Chillings
Dagelijks een ontspanningsmomentje is echt een must. Vind je het lastig om even een uurtje te relaxen? Laat de playlist Awesome Chillings je helpen. Met nummers van de Red Hot Chili Peppers, Ben Howard, Stromae en Milky Chance ligt het nét wat chiller op je bank. Ogen dicht en zennn….
Ook fijn, in dezelfde categorie: Weekend Hangouts, Mellow Beats.
 
Relaxed Driving Music
In de file staan kan echt een hel zijn, maar met de playlist Relaxed Driving Music kun je het leed aanzienlijk verzachten. Maroon 5, Ed Sheeran, Miike Snow, Michael Bublé: ze zijn er allemaal om je door die meters die je niet maakt te slepen. Hè, lekker.
Ook fijn, in dezelfde categorie: Cruisen.

Wat is jouw favoriete Spotify-playlist?