Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

7 situaties tussen jou en je baas die superawkward zijn


Je hebt misschien niet elke dag met hem te maken, maar je komt ‘m regelmatig op de werkvloer tegen: je baas. En waar twee mensen zijn, daar ontstaan ook vreemde momenten, soms. De 7 meest awkward situaties tussen jou en je baas.

Soms maak je op kantoor zulke vreemde dingen mee dat The Office er niets bij is. Hoewel: van de volgende 7 momenten tussen jou en je baas, zou je wíllen dat ze gespeeld waren.
 
Het kusje
Omdat je dringend iets aan je baas moet vragen, app in plaats van mail je hem. Zoals vaker met informele berichten, knal je er per ongeluk een ‘X’ achteraan. Met het schaamrood op je kaken wacht je het antwoord af. Dat komt: “Hi Chantal, tuurlijk krijg je vrij. X terug.” Cringe, cringe, cringe. 
 

Het verkeerde nummer
Je ligt afgepeigerd op de bank als je telefoon begint te zeuren. Met een half oog kijk je wie je nu weer stoort. Huh? Je baas. "Lekker geil dier. Morgenavond ben je van mij; ik trek je he-le-maal uit elkaar." Mark our words: wat je nu ook doet, iets zeggen, niets zeggen: het blijft awkward. Sterkte hè.
 
De Facebook-foto
Je bent afgelopen weekend naar een heer-lijk feestje geweest. Maar echt: de mensen waren leuk, de muziek was fijn, de wijn héél lekker… En dat laatste eh, kun je wel zien op de foto die een van de andere partygangers op je Facebook-wall heeft geknald. Nog net niet kotsend sta je op je eigen pagina, en natúúrlijk stromen de likes binnen. Gelukkig staat de foto op ‘alleen vrienden’. Dacht je. Tot ook de CEO van kantoor op het duimpje drukt.
 
Het kopieerhokincident
Je moet overwerken. Shit. Ten eerste is de klus die je moet klaren doodsaai en ten tweede is het veel te stil op zo’n leeg kantoor, ’s avonds. Niets aan! Maar dan hoor je opeens wat mysterieuze geluiden uit het kopieerhok komen. Ervan overtuigd dat je zo wordt afgeslacht door iemand die zich als de schoonmaker heeft voorgedaan, sluip je naar het hok om te checken wat er gaande is. Wat je daar aantreft valt in het niet bij een gemiddeld videootje van xxx.com. Je baas (getrouwd, twee kinderen, derde op komst) is namelijk hard bezig de billen van Hannie (Inkoop, single en altijd op zoek) op het kopieerglas plat te drukken. Paars aangelopen en met zijn broek op zijn enkels komt je baas erachter dat je ze hebt betrapt. Dat wordt lachen, morgenochtend.
 

 
De ziekmelding
Het is dinsdagochtend en je hebt echt géén zin om naar je werk te gaan. En dus overtuig je jezelf ervan dat je prima een snipperdag kunt nemen. Je belt naar kantoor, kakelt met een krakkemikkig stemmetje dat je de blafhoest hebt en gaat daarna lekker de stad in. Terwijl je richting centrum loopt, hoor je opeens: “Chantal? Was jij niet ziek vandaag?” Opgedoft en wel draai je je om. Je baas. Met een bezorgde blik slaat hij je gade. “Gaat het wel? Je ziet er in ieder geval niet superziek uit.” Kuchend lieg je dat je op weg bent naar de dokter. “Ja”, knikt je baas, “slim plan. En als ik iets voor je kan doen, bellen, hè!”
 
De boobytrap
Tijdens een poepsaai overleg ontdek je dat je truitje een beetje laag hangt. Je trekt ‘m iets omhoog en kijkt daarna rond of iemand heeft gezien dat je je totaal niet met de vergadering bezighield. Heb jij even pech. Terwijl je rondkijkt, betrap je je baas erop dat zijn blik nog steeds op je dames hangt, terwijl hij ongemerkt zijn tong langs zijn lippen strijkt. Fuck de kruk.
 
De netwerkramp
Het is weer tijd voor jullie jaarlijkse netwerkevenement. Je bent nog maar kort in dienst, dus natuurlijk ben je bij de borrel. Om je van je beste kant te laten zien, stel je iedereen geïnteresseerd vragen. Ja, óók die vent in dat saaie maatpak met die chagrijnige snor. “En, wat doet u precies?” Even kijkt de man je aan alsof je hem zojuist hebt voorgesteld een shotje uit je navel te drinken. Nadat hij na twee minuten snapt dat je geen grapje maakt, snauwt-ie: “Ik ben de directeur van dit bedrijf.” Zo, nu jij weer.

Wat was het meest awkward moment tussen jou en je baas?