Wooninspiratie: superstoelen

Wonen door Fleur
Je zou niet zonder kunnen in je huis: stoelen. Juist omdat ze zo'n belangrijke plek binnen je interieur innemen, is het wel zo leuk als ze een beetje aandacht vangen. Met de volgende soorten stoelen is dat geen punt!

We gebruiken de stoelen in huis zo vaak, dat we nauwelijks meer doorhebben dat ze er zijn. Dat neemt alleen niet weg dat je ze best mag laten opvallen. Hoe je dit kunt doen? Bekijk de volgende vijf stoelsoorten eens!

1. Industrieel
Voor wie van stoer en no-nonsense houdt, is de industriële look het helemaal. Wat je je hierbij moet voorstellen? Neutrale kleuren en materialen als steen, staal, ijzer en hout. En mocht je je afvragen of je stoel dan niet een beetje hard zit: met een kussen in een rustige kleur of wollen plaid los je dit zo op.
2. Retro
Ben je toe aan een beetje vroeger in je interieur? Haal een retrostoel in huis. En nee, hiermee hoef je je echt niet meteen een oma te voelen. Combineer je retromeubels met trendy spullen. Denk hierbij aan koperen accessoires, planten en schapenvachtjes.
 

Bron, Bron


Bron: Maike Keuben van Kook Gewoon

3. Krukjes
Wie zegt dat je alleen op een stoel kunt zitten? Een kruk also does the trick! Hij moet wel een beetje stevig zijn, maar buiten dat neemt-ie enorm veel voordelen met zich mee: je kunt er makkelijk mee schuiven en kunt 'm zó verstoppen. En als je er verschillende in je huiskamer hebt staan, is het niet meteen té druk, omdat ze niet zo groot zijn.
 
4. Creatief
Mag het wel wat speelser in jouw huis? Laat dan je creativiteit op je stoelen los. Hangstoelen, recyclestoelen, beklede stoelen, uit hout geslepen stoelen: het is allemaal mogelijk!
 
5. Kek kleurtje
Wil je je stoelen pimpen, maar heb je geen zin daar weken mee bezig te zijn? Verf is je vriend. Mocht je met hout gaan werken: wel eerst even goed schuren en er een laagje grondverf op knallen. Werk je met stof, dan is textielverf handig.
 
Wat voor type stoel zou mooi in jouw huis staan?