8 dingen die je afschuwelijk vindt als je niet van kinderen houdt

Kinderen door Anniek
"Kinderen? Nee, bedankt!" Heb jij een hekel aan kinderen? Aan het lawaai dat ze produceren en de grenzen die ze niet kennen? Dan herken jij ongetwijfeld de volgende 9 dingen die je afschuwelijk vindt als je niet van kinderen houdt.
 
Gehuil
Als jouw nekharen ergens van overeind gaan staan, is het wel het geluid van jankende kinderen. En je hoort ze werkelijk overal: in de supermarkt, in het vliegtuig, in de trein. Het lijkt wel alsof kinderen jou achtervolgen en met opzet meer geluid dan anders produceren. Nee, kinderen zijn wat dat betreft echt niet aan jou besteed.
 
 
Vrienden met kinderen
Als jij vrienden hebt die nakomelingen hebben geproduceerd, moet je je voorbereiden op een heleboel babyverhalen. Elke keer als jullie elkaar zien moet je verplicht alle nieuwe foto's en filmpjes bekijken van eerste stapjes, blokkenbouwsels en gekke gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast zal jouw quality time met je vrienden drastisch afnemen, want een oppas is te duur en dus moeten ze thuisblijven met hun koter. Gezellig hoor, zo'n feestje in je eentje. 
 
Kinderen vasthouden
Op verjaardagen krijg jij zonder pardon de kids van je vriendinnen in je armen geduwd. 'Wat moet ik hiermee?' is het enige dat jij op zo'n moment kan denken. Begint het kind in kwestie ook nog eens te huilen dan weet jij het zeker: kinderen zijn niet jouw ding.
 
Foto's op Facebook 
Elke dag plaatst vriendin X een nieuwe foto van haar baby, waarschijnlijk met een of andere zoetsappige tekst over wat hij vandaag heeft geleerd. Hartstikke leuk, maar jij hebt geen zin om door je tijdlijn heen te scrollen en slechts één ongerelateerde babypost te zien. In dit geval geldt: less is more.
 
 
Ouders 
Eigenlijk zijn ouders soms nog erger dan hun kroost. Zo knijpen sommige ouders graag een oogje toe als hun kind net iets te hard aan jouw haar trekt. Doe jij het vervolgens terug, dan resulteert het in een fikse huilbui en een paar boze blikken jouw kant op. Wat? Hij begon.
 
En wat denk je van ouders die ervan overtuigd zijn dat hun kind heilig is? Deze mensen leven voor uitspraken als 'Mijn kind doet zoiets niet', ook al is het duidelijk dat hun kind het desbetreffende dus wel doet. Grrr. 
 
Vragen 
"Begint jouw klokje niet te tikken?" Deze vraag wordt lachend gesteld op elk feestje waar je bent en wordt standaard gevolgd door een knipoog. Het antwoord is nee. Dat klokje tikt niet en zal waarschijnlijk nooit gaan tikken. Maar sommige mensen vinden dat moeilijk te geloven en daarom moet jij keer op keer uitleggen waarom jij zelf geen kinderen hoeft. Begrip zul je helaas nooit vinden.
 
 
Familie
De ergste kinderen zijn misschien nog wel de kinderen binnen je eigen familie, zoals de koters van je zus. Het wordt bijna verwacht dat jij in ieder geval één keer per maand oppast of iets leuks gaat doen met ze, want daar ben je toch familie voor? Dat jij hier totaal geen behoefte aan hebt, wordt raar gevonden. Hier kom je helaas nooit onderuit. 
 
Dagjes weg 
De dierentuin, het Dolfinarium of een pretpark: jij kunt nergens meer rustig een dagje weg. Overal loop je koters tegen het lijf met snot aan hun neus en kwijl om hun mond. En probeer je ze te vermijden door uit eten te gaan, dan heb je alsnog pech. Jij vindt de bacillenbommen gewoon terug aan een tafel met hun vader en moeder die van de lepel een vliegtuig maken om hun monstertje te kunnen voeren. Jij blijft voortaan wel gewoon thuis met een magnetronmaaltijd. Rustig en geldbesparend. 
 
Vind jij kinderen leuk?