Dit is de beste maand om zwanger te worden

Kinderen door Anniek
Jullie wippen er twaalf maanden per jaar lustig op los, maar wat is nou de beste maand om een kind te verwekken? Je zou het niet denken, maar er zit een hele wetenschap achter. Dit is namelijk de beste maand om zwanger te worden...
 
Jullie doen het in de lente, zomer, herfst en winter vol overgave en enthousiasme. Maar als je nou toch een klein monster wil verwekken, is er dan een ideale maand? Jazeker, beweren onderzoekers op de website van de Britse Metro. Dé perfecte tijd om met je lover tussen de lakens te glijden is... December!
 
 
Gezond
Jup, de maand van Sinterklaas, de Kerstman en een shitload aan eten is ook de beste maand om een baby te produceren. Volgens de onderzoekers komt dit omdat grut dat in december is verwekt gezonder ter wereld komt dan kids die in juni zijn ontstaan. Per 200 zwangerschappen komen er in december namelijk drie extra gezonde baby's bij op de wereld. Dit kan komen doordat deze vrouwen in de laatste maanden van hun zwangerschap meer zonlicht krijgen, waardoor ze meer vitamine D aanmaken.
 
In juni kun je je pogingen om een kleintje te maken het beste even staken. In die maand zitten er namelijk meer pesticiden in de lucht, omdat de boeren vrolijk aan het sproeien zijn. Niet heel goed voor je gezondheid of die van een eventuele wurm. 
 
 
Slapeloze nachten
Als jij wel in juni zwanger bent geworden, hoef je nu niet meteen in paniek de dokter te bellen. Het risico dat er iets fout gaat is relatief laag en als jij gezond leeft is er waarschijnlijk niets aan de hand. Je kunt je beter druk gaan maken om al die slapeloze nachten die je zal hebben als de baby er eenmaal is. Have fun!
 
Ben jij een decemberkind?