Gluren bij: Cherelle

Wonen door Redactie Ze.nl
Gluren bij anderen werkt hartstikke inspirerend. We kunnen onze nieuwsgierigheid niet weerstaan en willen bij iedereen spieken. Met de rubriek ‘Gluren bij’ voeden we de eeuwige behoefte om bij anderen naar binnen te kijken.

Wie denkt dat wonen in de stad per definitie gepaard gaat met weinig ruimte, die heeft het mis. Dat een appartement in de stad niet altijd klein en propperig hoeft te zijn, dat bewijst namelijk dit ruime en lichte appartement in Amsterdam. Sinds afgelopen zomer is Cherelle ingetrokken bij haar vriend, die hier al ruim twee jaar woont. 

"Toen we besloten om samen te gaan wonen was het de kunst om er samen 'ons' plekje van te maken. Hiervoor woonde hij samen met z'n beste vriend, dus aan mij de nobele taak om deze zogenaamde man cave een female touch te geven. Uiteraard onder één voorwaarde; dat ik niet te veel prullaria en roze in huis zou halen, haha."


"Het appartement bestaat merendeels uit één grote ruimte. Heel gezellig, want als je dan aan het rommelen bent in de keuken dan staat er op de achtergrond lekker de televisie aan of je kletst gemakkelijk met de mensen aan de eettafel of in de woonkamer. Voordat ik hier woonde stond er een kale bank, zonder kussentjes, dekentjes of een poef. Naast dat de poef gezellig staat, is het ook nog eens heel handig. Hier kan ik namelijk stiekem al mijn tassen in verstoppen!"


"De eetkamertafel is gigantisch, maar dat komt omdat het óók een pooltafel is. Het witte blad kan je omdraaien en dan kan je een potje poolen! Dat verklaart ook de keuen (pool stokken) aan de muur onder de klok. Op onze eerste date leerde m'n vriendje me poolen en... Ik won! Althans, dat dacht ik... Ik kwam er pas maanden later achter dat hij me had laten winnen!"


"Ik had net een lekkere appeltaart gebakken, want m'n ouders kwamen even op de koffie. Ik moet toegeven dat ik geen enorme keukenprinses ben, maar af en toe wat bakken vind ik wel leuk. Ook zie je hier onze slowjuicer. Bij ons thuis is m'n vriend echt de koning in lekkere sapjes maken!"


"Wij houden wel van een drankje op z'n tijd, dus het leek ons leuk om een soort mini-barretje in huis te hebben. Als er vrienden langskomen dan maken we het liefst G&T's, maar een lekker wijntje is ook altijd goed. 

De boekenkast is van m'n vriend, dus toen ik hier kwam wonen heeft hij - heel lief - precies de helft vrijgemaakt. Nu staan naast zijn serieuze mannenboeken mijn verzameling aan kookboeken en slechte chicklits." 


"Samen hebben we een paar eyecatchers gekocht, zoals de rode wereldbol (omdat we allebei van reizen houden) en een rode tuinkabouter die z'n middelvinger opsteekt. Die tuinkabouter is zo lelijk, dat we 'm juist daarom wel vet vinden!"


"Aan de woonkamer zit een fijn balkon. In de zomer kunnen we hier echt uren zitten. Het nep-gras, de boomstammetjes en het haardje staan er nog niet zo lang. We hebben laatst een Halloween-feest gegeven en het thema was "Cabin in the Woods", dus ons huis was omgetoverd tot een bos. We hebben alleen dit nog laten staan, want het ziet er eigenlijk wel grappig uit!"


"Dit is het uitzicht vanaf het balkon. Er is eigenlijk best veel natuur in de omgeving, terwijl we toch nog dicht bij het centrum wonen."


"Dit is onze slaapkamer met een mega chill en groot bed. Ik heb te maken met een professionele dekenjatter, dus om de lieve vrede te bewaren hebben we toch maar twee aparte dekbedden genomen.

We gaan de slaapkamer nog wel een beetje pimpen. Zo wordt er - as we speak - een poster ingelijst bij de lijstenmaker van de skyline van New York voor boven het bed. Afgelopen jaarwisseling hebben we deze daar gekocht en is dan ook een aandenken aan een heel vet Oud & Nieuw samen." 

Is dit huis iets voor jou? Zou je hier ook wel willen wonen?