Lifestyle / Media
Media

Waarom Geordie Shore onze guilty pleasure is

They’re back! Onze favoriete feestende Britten schitteren weer op MTV met een elfde seizoen. Dit keer gaan ze niet los in Newcastle, maar maken ze Griekenland onveilig met hun feest escapades. En dat vinden wij stiekem helemaal niet erg!   

Charlotte, Holly, Kyle, Marnie, Nathan, Gaz, Chloe, Scotty en Aaron zijn terug. En hoe! In dit nieuwe seizoen van onze guilty pleasure gaan ze de Griekse god uithangen. Natuurlijk doen ze dit al feestend en wordt de nodige, maar vooral onnodige, drama gecreëerd. Ogenrollend aanschouwen we dit spektakel. En dat terwijl we het stiekem geweldig vinden. Geordie Shore is nu eenmaal onze guilty pleasure omdat…
 
… we met liefde hun beroerde kledingkeuzes bekritiseren
Met een glas wijn in het ene hand en een borrelhapje in het andere, bekritiseren we hun bedroefde kledingkeuzes. Meid, noem je dat een rokje? Ik kan je hoe-ha zien!

… we smullen van de amoureuze ontwikkelingen
Hoewel we niet helemaal zeker weten of Geordie Shore nou echt de fundatie is van een goede relatie, maakt het niets uit. We houden er nu eenmaal van wanneer twee mensen hun gevoelens naar elkaar uitspreken. Of juist niet en hun ex een knal voor de neus geven.

… we van de overdosis drama genieten
Dat er nog ongelooflijk veel drama kan ontstaan wanneer je enkel zuipt, danst en sjanst, is nog een hele kunst. But we love it! Die bak popcorn is dan in één keer leeg.


… we genieten van het heerlijke overdreven Geordie Shore-accent
Hoewel we het zonder ondertiteling wat moeilijker zouden verstaan, vinden we het heerlijk hoe woorden hun monden verlaten. Dat accent doet ‘t ‘m echt!

… het ons vocabulaire vergroot
Op school leerden we uiteraard beschaafd Engels en ook het Amerikaanse Engels kent lang niet altijd de geweldige woorden waarmee the Geordies ons introduceren. ‘Pullin’ birds’ wordt gebruikt wanneer chickies worden versierd en je de lazarus zuipen noemen ze ‘gettin’ mortal’. Wie had verwacht dat een afleveringetje Geordie Shore je taalschat nog zo zou vergroten?
 
… we kwijlen bij de lekkere mannenlichamen die regelmatig in beeld verschijnen
Hállo hè. Fiet fieuw. Hoewel je misschien niet op de emotionele intelligentie van de mannen valt, kun je niet anders dan in katzwijm vallen wanneer je sommige sixpacks ziet.
 
… we toch wat opsteken van de cultuur
Als we dan een keertje in Newcastle willen gaan stappen, weten we wat we aan moeten doen (of juist vooral niet) en hoe we ons moeten gedragen. En zelfs als we ons wel gedragen als beeldige dametjes, weten we in ieder geval hoe de mannen ons wellicht zullen benaderen.

… het ook wel een beetje zien als voorbeeldfunctie…
Hoe het vooral niet moet.  

Geordie Shore: The Greek Odyssey is elke zondag te zien om 22.00 uur op MTV. Heb je een aflevering gemist? Bekijk deze hier terug.