Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Redenen waarom hij je nooit heeft gebeld voor een tweede date


Heeft hij een oogje op je en zeg je niet de verkeerde dingen? Een eerste date is zenuwslopend. Maar wat nog zenuwslopender is, zijn de dagen daarna. Je houdt je telefoon krampachtig in de gaten. Maar hij belt je maar niet…  

Je checkt je telefoon veel vaker dan normaal en je opent je WhatsApp continu. Je hebt het idee dat hij niet meer wat van zich zal laten horen en je wil hem nu gewoon even bellen om te vragen waarom hij jóu niet belt. Je begint te overwegen hoe zo’n no go het is om zijn ouders op te zoeken in het telefoonboek om hem maar te kunnen bereiken. Bespaar je de moeite, want het zou maar goed kunnen dat hij je niet heeft gebeld om de volgende redenen…  
 
Hij voelde de klik niet
Een date is er natuurlijk om elkaar beter te leren kennen. Hoewel je elkaar na een date niet door en door kent, geeft het wel een indruk van iemand. Ook voel je wel of het klikt. Het kan maar goed kunnen dat jij hem wel leuk vond, maar dat hij de klik niet voelde. En laat dat nu best wel handig zijn als je op een tweede date wilt.


Hij voelde zich niet tot je aangetrokken
Misschien hebben jullie wel tot diep in de nacht met elkaar gewhatsappt en merkte je dat jullie wel een klik hadden. Je vindt het dan ook een hartstikke leuke jongen wanneer jullie elkaar in real life zien en voor het eerst met elkaar op date gaan. Maar hoe oppervlakkig het soms kan klinken, speelt het uiterlijk (voor sommigen) een grote rol. Het zou kunnen dat hij jou gewoon niet als zijn vriendin naast hem zag lopen. En dat ligt helemaal niet aan jou, maar dat is nu eenmaal zijn smaak.

Hij zoekt iets anders in een meisje
Wanneer je echt met elkaar op date gaat, bespreek je vaak andere dingen dan in de kantine waar jullie elkaar hebben ontmoet. Op een date stel je je vaak open en het zou maar zo kunnen dat jij een heel andere kijk op dingen hebt dan hij. Misschien voel je wel een enorme passie voor iets waar hij absoluut niet tegen kan.
 
Hij bevindt zich in een andere fase dan jij

Jij bent al vier jaar afgestudeerd, hebt een lekkere spaarrekening, hebt al veel van de wereld gezien en bent bovendien bezig met het zoeken van een huis voor jezelf. Hij daarentegen zit nog in zijn laatste studiejaar, heeft geen idee wat hij daarna wil doen en moet dan eerst nog een studieschuld van tienduizend euro afbetalen. Het zou kunnen dat jullie werelden te veel van elkaar verschillen, dat hij een tweede date er niet in zag zitten.

Hij heeft een ander ontmoet
Hoewel je vaak niet doorhebt dat je date ook nog met anderen afspreekt, gebeurt dit wel regelmatig. Het zou maar goed kunnen dat hij ook met een andere chick aan het daten is met wie het een stuk beter klikt.


Hij heeft het te druk
Ja, voor een belletje kan iedereen tijd maken, maar het kan maar goed dat hij het eigenlijk veel te druk heeft om actief te zijn binnen de datingwereld en het daarom maar laat bij die ene date.
 
Hij wilde alleen maar cassual seks
Waarschijnlijk hoopte hij op een eerste date te scoren. Als ‘m dat gelukt is, belt hij je niet nog een keer omdat de seks zo cassual mogelijk moest. Zijn jullie niet van bil gegaan, dan zou het ook kunnen dat hij de kans erg klein acht dat dit nog gaat gebeuren en hij maar doorgaat naar de volgende prooi.

Ben jij weleens niet teruggebeld na een eerste date?