Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Waarom een blind date de beste soort date is

Blind dates? Is dat niet alleen iets voor wanhopige 50-plussers die zes katten hebben en dromen van huisje, boompje, beestje? Nee hoor, echt niet! Blind dates kunnen namelijk hartstikke leuk zijn en wij vertellen je waarom!
 
Misschien begin je al te huiveren bij de gedachte aan een blind date en schieten de meest afschuwelijke scenario's door je hoofd heen. Iets met mannen in geitenwollensokken, seriemoordenaars en luid smakkende boeren. Maar dat is toch eigenlijk nergens voor nodig? Natuurlijk is een blind date niet altijd leuk, maar vaak valt het hartstikke mee. Dit is waarom ze helemaal niet zo erg zijn:


 
Ze zijn spannend 
Geef toe: stiekem vind je die zenuwen best leuk. Het is toch veel leuker om op een date te gaan waarvan je niet zeker weet wat je te wachten staat? Natuurlijk ben je ook zenuwachtig voor een normale date, maar met blind dates is het altijd net een tandje erger. Of leuker, het is maar hoe je het bekijkt.
 
Je weet niets van elkaar
Wat heel handig is, want zo kun je elkaar ook niet direct veroordelen op basis van... tja, niets eigenlijk. We hebben tegenwoordig de gewoonte om mensen af te rekenen op iets dat we zagen tijdens die ene keer dat je elkaar al eens hebt ontmoet. Met een blind date kun je dat niet doen en dat is dus best wel ideaal. 
 
Het is handig als je een druk leven leidt
Wie heeft er tegenwoordig nou nog tijd om actief op zoek te gaan naar een date? We werken ons een slag in de rondte en als we thuiskomen kunnen we geen pap meer zeggen. En dan hebben we het nog niet eens over boodschappen doen, het huishouden bijhouden, ons sociale leven ietwat levend proberen te houden... Dan heb je echt geen tijd of zin om nog een dateable iemand te vinden. Aangezien de meeste blind dates via via worden geregeld, betekent het dat jij er geen tijd aan kwijt bent. Perfect!
 
Je stapt uit je comfortzone
En we weten allemaal dat daarbuiten de magie plaatsvindt! De mooiste dingen gebeuren vaak als je iets doet wat je anders nooit zou doen. Nee, we hebben het niet over drugs, maar over dingen als bungeejumping, roadtrippen en blind dates. Gaan dansen op een dinsdagavond, gewoon omdat je daar zin in hebt. Of 's nachts met vrienden naar een plek buiten de stad rijden om naar de sterren te kijken. Dat creëert herinneringen waar je je hele leven iets aan hebt. Misschien geldt dat ook wel voor jouw blind date...
 
 
Er zijn veel mensen die je kunnen helpen
Zoals we al schreven gaan blind dates vaak via via. Je beste vriendin kent iemand die een leuke broer heeft, je schoonzus heeft nog een knappe kennis... Je kent het wel. Het fijne eraan is dus dat je opties eindeloos zijn!
 
Je kunt niet kieskeurig zijn
En dat is soms maar goed ook, want we zijn geneigd om een hele lange lijst met eisen op te stellen waar een potentiële lover aan moet voldoen. Maar soms zie je daardoor niet het leuks wat voor je staat. Bovendien kennen anderen je soms beter dan jij jezelf kent en kan het dus heel leuk zijn als je wordt gekoppeld door je vrienden.
 
Je hoeft elkaar nooit meer te zien als het niets is 
Als je op date gaat met iemand met wie je werkt, kom je elkaar nog weleens tegen. Maar een blind date ken je toch niet en dus hoef je elkaar nooit meer te zien als het niets wordt. Bonus: het zorgt voor leuke verhalen op feestjes ("Weet je nog die ene date die je ooit had?").
 
Zou jij op een blind date gaan?