Lifestyle
Lifestyle

Waarom een lekker potje huilen goed voor je is

Soms is het heerlijk om die tranen even rijkelijk te laten vloeien. En daar is overigens ook helemaal niks mis mee. Je voelt je daarna opgelucht en je laat zien dat je volledig jezelf bent. Niks om je voor te schamen. Let your tears be free!
 
Naast dat het voor jezelf een opluchting is, is het ook nog eens heel goed voor je. Echt? Ja echt! Lees snel verder en krop die tranen voortaan niet meer op. Lekker laten gaan. Wehooo!


Crea Bea
Ja, echt! Van huilen word je creatief. Door een goede huilbui wek je bepaalde dingen op die je nog niet hebt ontwikkeld. Je krijgt van al die tranen nieuwe inzichten en dit leidt weer tot creativiteit in het leven. Denk nu niet meteen dat je de nieuwe Van Gogh moet worden. We azen meer op nieuwe ideeën en een andere manier van denken.
 
Loslaten
Hou die tranen niet in maar laat die controle soms even varen. Door je tranen lekker te laten stromen, laat je bepaalde dingen los. Het is niet zo dat alles nu opeens opgelost is, maar het lucht wel op. Precies wat je op zo’n moment even nodig hebt. Je accepteert dat het leven misschien niet altijd over rozen gaat. Let it go!

Bye depressie
Nee, het is natuurlijk niet zo dat een depressie als sneeuw voor de zon verdwijnt als jij iedere dag even een flinke huilbui hebt, maar het is wél wetenschappelijk bewezen dat het je uiteindelijk een beter gevoel geeft. Heb jij je ooit nog slechter gevoeld na een paar flinke krokodillentranen? 


Kracht
Je stelt je misschien kwetsbaar op, door een goed potje te gaan huilen. Maar daar is niks mis mee. Het laat zien dat jij jezelf durft te zijn, en dit straalt weer kracht uit. Je laat er ook mee zien dat je je er niet voor schaamt. Precies dat is belangrijk, want met huilen is niks mis mee!
 
Bye stress
Na een goed potje blèren voel jij je meteen opgelucht en het drijft ook meteen de stress ver van je vandaan. En wat er overblijft: een goed humeur. Je komt eindelijk weer een beetje tot rust en die knoop is (voor nu) even uit je maag. Oh en tranen onderdrukken geeft allemaal maar meer stress. We don’t want that!

Mooi meegenomen
Last but not least, tranen werken antibacterieel! Is dat even mooi meegenomen. Het zijn de tranen die die venijnige bacteriën tegengaan. Huilen is eigenlijk gewoon een vorm van bescherming van je eigen lichaam. Dus wil jij die tranen het liefste inslikken, denk dan aan die nare bacteriën en laat het gewoon lekker gaan.
 
Kun jij soms ook genieten van een goede huilbui?