Lifestyle / Winacties
Winacties

De Ze-redactie over hun moeders (+ WIN een reis naar Rio)


Als ukkie was ‘mama’ vaak een van de eerste dingen die je kon zeggen. Geen wonder, want mama was toch wel een van de leukste personen in ons leven. En nu nog steeds heeft mama een heel speciaal plekje in ons hart. De band zoals je die met je moeder hebt, heb je immers met geen ander!
 
Vorige week schreven we nog een artikel over waar we onze moeder graag voor willen bedanken. Dat was nog best een waslijst. Poeh! Eigenlijk was onze mama wel een beetje onze persoonlijke assistent. Gelukkig konden we haar ook vaker een handje helpen terwijl we opgroeiden (of uitbloeiden in een zwaan zoals mama dat soms semi-dramatisch uitriep). En dat zorgde voor een ijzersterke band! De Ze-redactie vertelt over de band die zij met hun moeder hebben: 

Elsemieke (23): "Als ik aan mijn moeder denk schieten er beelden van gezelligheid, lekker eten en leuke uitstapjes door mijn hoofd. Zeker nu ik niet meer thuis woon vind ik het heerlijk om samen een dagje weg te gaan, bijvoorbeeld naar de sauna of gezellig uit eten. Ook gaan we weleens samen op vakantie. Heerlijk bruin bakken in de zon met een drankje erbij of juist een weekendje op stedentrip. Ja, mijn moeder is heel belangrijk voor me en ik zou haar voor geen goud willen missen."
 
 
Vera (26): "Ik heb een hechte band met mijn moeder. Ze staat altijd voor mij klaar en ik kan altijd mijn verhaal bij haar kwijt. Ook hebben we altijd de grootste lol samen. Ik ben al 8 jaar uit huis, maar ik kijk er altijd weer naar uit om haar te zien. En oja, en dan natuurlijk haar eten te proeven. Want koken kan ze als de beste!"

Lisa (25): "Stiekem lijken mijn moeder en ik heel erg op elkaar. Daarom kunnen we grootste lol hebben, maar het kan ook heel erg botsen. Vooral vroeger hadden we vaak ruzie, maar ik begin haar steeds beter te begrijpen. Ik spreek haar elke dag en vertel bijna alles. We proberen elk jaar samen een weekendje weg te gaan: lekker door een stad struinen, uiteten en winkelen. Mijn moeder is erg hip en jong van geest, superhandig want ik leen (zonder terug te geven) regelmatig jasjes of schoenen van haar." 
 
Sabine (23): “Zolang als ik me kan herinneren hebben mijn moeder en ik al een goede band. Natuurlijk vond ik mama als klein kind even wat minder leuk wanneer ik nog wel met m’n jas aan naar school moest terwijl alle kindjes in korte mouwen shirts paradeerde, maar mam had natuurlijk alleen maar het beste met me voor. En nu nog steeds. Mijn moeder en ik hebben een hele hechte band. We kunnen alles met elkaar bespreken en hebben dezelfde humor. We spreken elkaar ook elke dag. De ene keer is het een telefoontje om eventjes gezellig bij te kletsen en de andere keer is het een Facebook-berichtje om even te checken of ik wel gegeten heb en wat ik dan wel in elkaar heb geflanst. Tsja, ze blijft toch mijn moeder, hè.”

Sascha (22): “Ik heb een hele hechte band met mijn moeder. We lijken als twee druppels water op elkaar, van binnen en van buiten. We hebben dezelfde interesses, denken hetzelfde over bepaalde dingen en hebben dezelfde lach. Omdat we zo op elkaar lijken, botsen we soms wel eens, maar moeders blijven moeders en moeders blijven nooit lang boos. Het ene moment zitten we nog in een hevige discussie, het andere moment staat ze me alweer te knuffelen. Ik woon op mezelf, maar ik kan intens genieten van een weekendje crashen bij m’n moeder op de bank. Ode aan mama’s!"

 
Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Rio deze zomer, heeft Procter & Gamble de ‘Bedankt, Mam’-campagne opgezet. Er zijn namelijk zoveel dingen waarvoor we onze moeder mogen bedanken. Voor Olympische atleten geldt dat natuurlijk ook. Hun moeder is vaak de steun en toeverlaat die ze nodig hebben, en bovendien zijn ze vaak ook hun grootste fans. 
 
Winnen
Speciaal ter gelegenheid van deze campagne, kun je een droomreis winnen naar Rio 2016! Van 8 augustus tot 12 augustus kun jij je favoriete Olympiër samen met je moeder aanmoedigen. De reis is inclusief: 
 
  • Retourvlucht Amsterdam – Rio de Janeiro
  • 3 overnachtingen in een 4 sterrenhotel
  • Entreebewijzen voor een wedstrijd van Ranomi (Zwemmen)
  • Entreebewijzen voor hockey en beach volleybal
  • Entreebewijs Holland Heineken Huis
  • €200,- zakgeld per persoon in lokale valuta
  • Transfer van vliegveld naar hotel en vice versa
  • Reisverzekering
     
Wil jij kans maken op deze fantastische reis? Schaf dan tussen maandag 25 april en zondag 8 mei twee Procter & Gamble actieproducten aan in een Kruidvatwinkel en vul de unieke code op de kassabon in op www.kruidvat.nl/pgpromo. Enkele merken die onder P&G-producten vallen zijn Always, Ambi Pur, Ariel, Dreft, Febreze, Gillette, Head & Shoulders, Lenor, Olaz, Oral-B, Pampers, Vicks en Wella. Extra fijn: bij aankoop van twee actieproducten krijg je het tweede product voor de halve prijs. Wil jij je kansen vergroten? Post dan tussen 21 april en 8 mei een #Mamsie met je moeder op de speciale Facebook actiepagina.