Lifestyle
Lifestyle

Oeps! Vrouwen ervaren minder stress na het overlijden van hun man


Ja, soms plak je jouw man het liefst eens even flink achter het behang als hij zich weer misdraagt. Over het algemeen heeft een huwelijk een positieve invloed op de gezondheid, maar toch iets er iets heel opmerkelijks ondervonden!
 
Het grootste deel van de tijd ben jij heus wel blij met je partner, maar soms… Soms schiet de stress er even bij in na een nodige discussie. Uit oneindig veel onderzoeken is gebleken dat een huwelijk maar al te gezond voor je is én dat de kans op een hartaanval of een depressie kleiner wordt. Toch is er uit een nieuw onderzoek een merkwaardig antwoord gekomen.


Opmerkelijk nieuws
Vrouwen die hun echtgenoot verliezen, zouden minder stress ervaren. Ze zouden gezonder worden waarna ze zouden eindigen als weduwen, zo rapporteerde The Telegraph. Het schijnt dus dat weduwen beter kunnen omgaan met het verliezen van hun partner, dan andersom. Dat constateerde hoofdonderzoeker Dr. Caterina Trevisan van de Universiteit van Padova.

Mannen hebben vrouwen nodig
Guess what… Nog iets opmerkelijks dat naar voren is gekomen uit het onderzoek, is dat mannen op hun vrouw zijn aangewezen. Trevisan vertelde dat mannen vrouwen nodig hebben als het aankomt op het huishouden en medische behoeften. Aangezien vrouwen over het algemeen een langere levensduur hebben, kunnen gehuwde vrouwen ook last hebben van de gevolgen wat betreft de lasten van een verzorger.

Alleenstaande vrouwen minder srtessy
Ook is uit de studie gebleken dat alleenstaande vrouwen minder gestresst zijn dan alleenstaande mannen. Ook ervaren alleenstaande vrouwen veel voldoeding in het werk dat ze verrichten én ze hebben een lager risico op sociaal isolement als het gaat om sterke relaties met vrienden en familie. Dat vrouwen minder kwetsbaar zijn voor een depressie dan mannen wat betreft het weduwschap, komt waarschijnlijk omdat ze beter zijn in het uiten van gevoelens.

Wat vind jij van dit opmerkelijke nieuwtje?