Doe dit vooral niet tijdens een (eerste) date

Vrije tijd door Sascha
Er zijn geschreven, en ongeschreven regels als het aankomt op daten. Sommige dingen zijn heuse taboes op een (eerste) date, en om jouw date soepeltjes te laten verlopen zullen wij die snel eens even goed uitlichten! Watch & learn.

 
Of je nou al ontelbaar dates hebt gehad of jouw eerste eraan zit te komen, bepaalde dingen zijn gewoon not done tijdens een date. Constant naar je roodgloeiende telefoon gluren bijvoorbeeld. Please, don’t!

 
No ex allowed
Typisch zoiets wat je tijdens je date maar beter even achterwege kan laten: constant praten over je ex. Iedereen is anders, dus hem vergelijken met jouw ex zal niet zoveel zin hebben. Kreten als “goh, dat deed mijn ex nou nooit” of “daar maakte mijn ex nooit een probleem van” zijn geen dingen die hij leuk zal gaan vinden om te horen tijdens jullie date…
 
De toekomst
Sommigen hebben hun toekomst al helemaal uitgestippeld, maar dat wil nog niet zeggen dat een ander dat ook al heeft gedaan. Kom jij meteen op je eerste date al met wilde toekomstplannen aanzetten zoals kinderen, trouwen en settelen (huisje, boompje beestje), dan zit het er dik in dat je hem hiermee afschrikt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
 
Gênante gewoontes
Tja, elke vrouw heeft wel zo haar eigen gênante gewoontes. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar misschien is het toch een idee die niet meteen op de eerste date open en bloot op tafel te gooien. Natuurlijk moet je lekker jezelf blijven, maar dat jij je teennagels eraf bijt of in je neus peutert, zijn geen cruciale dingen die hij van jou moet weten, toch?

Zeg maar dag telefoon

Voor velen klinkt dit als iets heel erg logisch. Toch maken veel dames zich hier schuldig aan: constant op je telefoon zitten. We weten dat zo’n handige smartphone helemaal 2016 is, maar nog steeds is het een absolute no go als je meer op je telefoon zit dan dat je je op je date focust. Dus zie jij die woest aantrekkelijke vent wel zitten? Blijf dan ver van je telefoon vandaan!


Me, myself and I

Er is vrijwel niets vervelender dan dat iemand tijdens een date alleen maar over zichzelf aan het praten is. Probeer dit dan ook absoluut te voorkomen. Misschien stelt hij gewoon veel vragen waardoor het automatisch veel over jou zal gaan, maar probeer ook dingen aan hem te vragen. Jullie proberen elkáár immers beter te leren kennen en niet alleen hij jou.
 
Gossip time
Roddelen is iets wat vrouwen over het algemeen graag doen. Een belangrijke bezigheid van de dag zullen we maar zeggen. Roddelen wordt alleen wel als een slechte eigenschap gezien, dus wil jij iets over je vrienden of familie kwijt tijdens je date? Zorg dan dat het niet omslaat naar roddelen, want dan is hij snel weg!
 
Is het al tijd
Hoe saai je date ook is, of misschien is het wel gewoon een gewoonte van je, gapen of op je horloge kijken is niet heel vriendelijk. Op deze manier komt het over alsof je wel weer klaar bent met de date en graag naar huis zou willen. Wil je nog een vervolgdate, pas dan een beetje op met je gegaap en het checken van de tijd.
 
Wat vind jij een echte no-go tijdens een (eerste) date?