Liefde / Single & daten
Single & daten

Sofie?s Single Leven: ?De narcist?

Als single chick maak je de gekste dingen mee. Soms voel je je alleen, maar aan de andere kant kun je lekker doen waar je zin in hebt. Sofie is een single twenty-something en ze neemt je mee in de meest gekke momenten van haar leven.
 
“Sinds een jaar ben ik hartstikke single en geniet ik daar ook volop van. Ik zit niet per se te wachten op een nieuwe vaste vent om 's avonds mee op de bank te zitten, maar het daten heb ik helemaal herontdekt. Als ik knetterverliefd word dan zal ik dat gevoel zeker niet tegenhouden, maar tot die tijd geniet ik lekker van alles wat datingland te bieden heeft. De wereld van de online vleeskeuring heeft ook mijn aandacht getrokken, ook al loopt dat ook vaak genoeg in de soep. Zo ook de eerste keer dat ik met iemand afsprak.”
 

Online daten
“Ik was altijd meer het type meisje dat het liefst gewoon een leuke guy ontmoette in de kroeg of discotheek, heel old school. Sinds ik een nieuwe baan heb is dat wel anders. Het is de eerste ‘grote mensen baan’ sinds mijn afstuderen, dus het komt erop neer dat ik geen tijd meer heb om meerdere keren per week tot in de late uurtjes te feesten. Ik vind het wel nog steeds heel leuk om lekker te daten en flirten met cute jongens, dus op aandringen van mijn vriendinnen maakte ik een account bij een populaire dating app. Het eindeloos keuren én bekeken worden kon beginnen!"

Eindelijk een klik
“De eerste week had ik alleen maar gesprekken met de vaagste types. Ze leidden eigenlijk nergens toe en ik had niet het idee dat ik met een van hen wilde afspreken. Totdat ik op een avond voor de televisie hing en er een leuke jongen tegen me begon te praten, Ruben. De rest van de avond heb ik weinig meer van de film gezien die ik aan het kijken was, want we bleven elkaar leuke berichtjes sturen. Eindelijk had ik een klik met een guy, voor zover je dat aan een chatsessie kan aflezen. We besloten heel spontaan om de volgende middag af te spreken.”
 
Een koffiedate
“Ik was behoorlijk nerveus voor het afspraakje, want het was al even gelegen dat ik een blind date had gehad. De foto’s van Ruben zagen er goed uit, maar je wist maar nooit hoe iemand er in het echt uit zou zien. We bleken vlakbij elkaar te wonen en daarom leek het ons gezellig om samen met de metro naar een tof koffietentje te reizen. Toen ik de roltrap omhoog nam voelde ik kriebels in mijn buik, maar toen ik Ruben eenmaal op het perron zag staan sloegen die kriebels om in één grote knoop. De jongen die enthousiast op me af kwam lopen leek namelijk helemaal niet op de foto’s die ik had gezien op zijn profiel.”


Natte zoenen
“Het eerste ongemakkelijke moment kwam al toen ik mijn hand uitstak naar Ruben. Hij pakte hem aan en trok me vervolgens hard naar zich toe. Ik kreeg drie natte zoenen op mijn wangen, maar zijn enthousiasme was daarna ver te zoeken. We moesten nog een minuut of vijf wachten op de volgende metro, maar het enige wat hij kon bedenken was een opmerking over het mooie weer. Had ik toen direct maar rechtsomkeer gemaakt, want ik had al zo’n vermoeden dat de date op niets uit zou lopen. Mijn voorgevoelens bleken juist te zijn, want het afspraakje was echt een regelrechte ramp.”

Eenrichtingsverkeer
“Tijdens de tien minuten in de metro schoof ik ongemakkelijk op mijn stoel heen en weer. Ruben merkte niet dat ik totaal op mijn gemak was, maar hij kletste gewoon rustig door over zijn studie, sport en allerlei andere dingen die me eigenlijk niet interesseerden. Ik geloof dat hij één keer vroeg naar mijn bezigheden, maar daar bleef het wel bij. Toen we richting het koffiezaakje liepen had ik het al helemaal gehad met hem en kwam er intussen niet veel meer uit mijn mond dan een instemmend woordje of kuchje. Ruben betaalde mijn koffie en we streken buiten neer op een bankje met uitzicht op de haven. Dat was mijn redding, want zo had ik een goed excuus om lekker naar de boten te kijken die voorbij gingen.” 
 
Number two
“Inmiddels roerde ik wat met het lepeltje heen en weer in de lege mok. Ik deed al geen moeite meer om te knikken bij Ruben’s sterke verhalen. Nadat ik zolang mogelijk op de wc had gebivakkeerd– het interesseerde me echt niet of hij zou denken dat ik met een number two bezig was – zei ik dat ik nog wat dingen moest kopen. Klopte niets van, maar Ruben antwoordde doodleuk dat hij wel een eindje met me mee zou lopen. Shit, dat was niet de bedoeling! “Nee, dat hoeft niet, ik moet typisch vrouwendingen kopen,” flapte ik eruit. Met een fake glimlach op mijn gezicht accepteerde ik zijn afscheidsknuffel en zo snel als ik kon liep ik richting de stad. Ik heb hem nooit meer gezien.” 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meet Sofie: 26 jaar en ze heeft net haar diploma Journalistiek in de pocket. Ze is een ambitieuze Amsterdamse chick die net de eerste stapjes binnen haar droomcarrière heeft gezet. Om de week neemt ze je mee in haar avonturen als single lady. En ja, dat zijn er nogal wat!