Deze dingen herken je als je uit een kakkersnest komt

Lifestyle door Sascha

Chicks die uit een kakkersnest komen, hebben een aantal dingen gemeen. Je Gooische R, de hockeyfeestjes en de Vespa’s bijvoorbeeld. Ze zeggen weleens: je kunt een vrouw wel uit ‘t Gooi halen, maar ‘t Gooi gaat nooit uit een vrouw.

 
Vragen als “Jij hebt zeker de volledige hockeyvereniging al gehad?” komen zelfs jou op een gegeven moment een keer je neus uit. En zo zijn er nog een aantal typische dingen die iedereen die uit een kakkersnest komt wel zal herkennen.


Je Gooische R

Ben jij in een andere stad, dan confronteren constant mensen jou met je Gooische R. Sterker nog, ze zijn je de hele dag aan het napraten. Voor een keertje is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar op een gegeven moment is het een keertje klaar!
 
Lekker sporten
Kom jij uit een kakkersnest, dan heb jij gegarandeerd op hockey, tennis of paardrijden gezeten. En hoogstwaarschijnlijk had jij dan ook gelijk een eigen verzorgpony of een heuse privé tennisbaan in de achtertuin. Iedereen wilde altijd bij jou komen spelen.
 
Hockeyfeestjes
En om nog maar even door te gaan op het hockeyen, waren daar de legendarische hockeyfeestjes. Jouw eerste feest ooit, was er zo eentje. En jouw eerste zoen vond dan ook plaats onder een waterval van bier. HÁCKEYYYY (op z'n kaks)!
 
Verwend kreng
Kom jij uit ‘t Gooi en ben jij opgegroeid in een kakkersnest, dan is dat ook meteen het vooroordeel van anderen. Men gaat er bij voorbaat al vanuit dat jij een verwend kreng bent wat uiteindelijk helemaal niet zo blijkt te zijn…


 
Mannen met laarzen

Mannen die in 't Gooi wonen en uit een kakkersnest komen, dragen gegarandeerd laarzen. En dan niet van die stoere, zwarte biker boots, maar van die hoge, bruine kaklaarzen die peperduur zijn maar waarmee je alleen in het bos met modder en al de hond uitlaat.
 
Vespa
Toen het tijd was voor jouw sweet sixteen, mocht een splinternieuwe Vespa natuurlijk niet ontbreken tijdens dit feestelijke festijn. Inclusief bijpassende helm uiteraard. Jouw Vespa bracht jou overal naartoe.
 
Kakkerige vriendjes
Nog zoiets, gezien jij uit een kakkersnest komt, zul jij vast en zeker ook wel vallen op van die kakkerige ballen. Daar werd overigens ook vanuit gegaan zodra jij vertelde dat je aan hockey deed. Wat een vooroordelen toch!
 
 Beige broeken en omgeknoopte truien
Last but not least mogen de beige broeken en omgeknoopte truien natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Gegarandeerd dat jouw vader en broer er ook zo bijlopen. Geeft niks, die outfit is nog altijd beter dan een fluoriserend roze Adidaspak!
 
Herkenbaar als rasechte kakker?