Liefde / Single & daten
Single & daten

Sofie's Single Leven: De dubbelganger

Als single vrouw maak je de gekste dingen mee. Soms voel je je alleen, maar aan de andere kant kun je lekker doen waar je zin in hebt. Sofie is een single twenty-something en ze neemt je mee in de meest gekke momenten van haar leven.
 
“Als je mijn laatste column hebt gelezen weet je dat ik eindelijk weer eens beet leek te hebben in datingland. Inderdaad, dat léék zo, want mijn nieuwe crush deelde me na een hele poos intensief appen doodleuk mee dat hij wel in was voor een triootje. Mét zijn vriendin welteverstaan. Nee bedankt! Als je zo’n belangrijk detail verzwijgt als dat je helemaal niet zo single bent als je je voordoet, kun je wat mij betreft de boom in. Over en sluiten. Al snel had ik iets anders aan mijn hoofd.”
 

Bron
 
Een verzetje
“Een vriendin van me probeert me al een eeuwigheid te koppelen aan haar collega, maar dat heb ik altijd afgehouden. Zij ziet hem als dé ideale kandidaat voor mijn volgende liefdesrelatie, maar ik vond dat idee altijd een beetje gekkig. Liever kom ik in real life de man van mijn leven tegen, of vooruit, in de online datingwereld. Na mijn ervaring met ‘Trio Tristan’ dacht ik dat het toch niet veel erger kon worden, dus ik stemde in met haar aanbod voor een blind date. We wisselden nummers uit en spraken af om op vrijdag een drankje te gaan in een café in de buurt. Lekker veilig, wat kon er nou misgaan?”
 
Nerveus
“Als ik zenuwachtig ben ga ik altijd aan mijn haar plukken en honderduit ratelen, dat weet ik van mezelf. Ik hoopte maar dat dat vanavond niet zou gebeuren. Hoewel er niet veel op het spel stond had ik toch geen idee wat ik kon verwachten van zo’n blind date. Natuurlijk lijkt het erg op een afspraakje met iemand van het internet die je ook niet kent, maar ik was nog nooit eerder gekoppeld. Met het lood in mijn schoenen fietste ik naar het café, waar ik alleen nog maar zenuwachtiger werd omdat ik geen plek voor mijn fiets kon vinden. Mijn date had intussen niets meer laten horen op mijn berichtje dat ik onderweg was. Great, dat begon al goed!”
 
Een drankje
“Ik bestelde alvast twee drankjes aan de bar in de hoop dat de man gewoon fashionably late zou zijn. Door het raam zag ik inmiddels een boomlange man met een warrig donker kapsel aan komen lopen. Ik haalde opgelucht adem. Dat moest hem zijn, want mijn bestie had gezegd dat hij superlang was. Ik wachtte tot hij naar de bar kwam gelopen en hij mijn blik ving. In een opwelling drukte ik alvast een van de drankjes in zijn handen. “Hey, ik heb alvast wat besteld, maar dat vind je vast niet erg!” Hij keek lichtelijk verbaasd, maar lachte toen breeduit naar me. Wow, dit was echt een cutie!”
 

De leukste lach
“Het luchtte me wel op dat mijn blind date zo’n leuke lach had. Ik val namelijk echt op monden, als een gozer een leuke smile heeft krijg ik daar meestal bibberende knieën van. Dat was dus al een score! Dat positieve gevoel moest ik vasthouden. Van de zenuwen begon ik hem allerlei vragen te stellen. In feite wist ik nog helemaal niets van hem, mijn vriendin had alleen verteld dat het een echte knapperd was en dat hij sportief gebouwd is. Nou, daar had ze gelijk in hoor! Met een klein lachje beantwoordde de jongen alle vragen zichtbaar met plezier en daar was ik blij om. De spanning in mijn buik begon een beetje te zakken.”
 
Handtastelijk
“Ik kreeg een beetje stijve benen van al het staan, dus stelde ik voor om er twee barkrukken bij te pakken. Hij vond het goed, sterker nog, terwijl we de krukken naar elkaar toeschoven legde hij een hand op mijn been. Ik schrok er een beetje van, maar besloot het zo te laten. Hopelijk werd hij verder niet te handtastelijk, dat hoefde van mijn nu ook weer niet. Na een paar wijntjes voelde ik een hand op mijn schouder. Ik draaide me om. “Hey, jij bent Sofie toch?” Twijfel schoot door mijn hoofd. Ik kende deze jongen ergens van, maar ik wist niet precies waarvan. Toen hij me een hand gaf begon het me te dagen. De schrik sloeg me helemaal om het hart toen hij zijn naam noemde.”
 
De verkeerde 
“Ik keek recht in het gezicht van de jongen waar ik voor de avond aan was gekoppeld. Het was te bizar voor woorden, maar diep vanbinnen wist ik het zeker: ik had hem voor een ander aangezien. Snel pakte ik mijn tas en liet de man aan de bar verbouwereerd achter. Mijn blind date liep kwaad de deur uit, maar ik kon hem nog net inhalen voordat hij op zijn fiets sprong. Met een hoog stemmetje bood ik mijn excuses aan voor het feit dat ik een ander had aangezien voor hem. Hoe stom kon ik zijn?! De collega van mijn vriendin mompelde iets over een lege telefoon en sprong op zijn fiets. Tot een nieuw afspraak is het nooit gekomen…”
 
___________________________________________________________________________
Meet Sofie: 26 jaar en ze heeft net haar diploma Journalistiek in de pocket. Ze is een ambitieuze Amsterdamse chick die net de eerste stapjes binnen haar droomcarrière heeft gezet. Om de week neemt ze je mee in haar avonturen als single lady. En ja, dat zijn er nogal wat!